Tävlingspremiär – 15 km stakning på Lugnet

Hej!

Idag har jag gjort tävlingspremiär i ”Simon Andersson new year invitational race” på Lugnet. 15 kilometer klassiskt med individuell start. Fyra varv x 3,75 kilometer på världscupbanorna, röd, blå, röd, blå bana.

Jag var lite osäker på huruvida det skulle gå att staka banorna, men det gick över förväntan, så det var kul!

Kände mig en aning seg till en början och inte riktigt i tävlingsmode. Men jag jobbade mig in i det hela och lyckades avsluta snabbare än jag började. De två sista varven gick tre sekunder snabbare än de två första.

Kroppen var som sagt lite seg till en början och jag trodde aldrig jag skulle ta mig igenom det, men sen vaknade jag till och det kändes ganska bra på slutet. Jag blev ikapp och ifrånåkt av Gabriel Thorn som faktiskt vann hela loppet, även han stakade och var cirka 2,5 minuter före mig.

Simon Andersson och Karl-Johan Westberg var cirka 1,45 före mig. Filip Danielsson cirka 1,15 före mig. Därefter kom jag. Jag slog i alla fall Gustav Nordström som också stakade.

Jag är ändå ganska nöjd med genomförandet. Skönt att dra av plåstret och våga tävla. Nu känner jag mig ändå skapligt redo att tävla kommande lopp. Kul!

Lite siffror från loppet:

43,00 minuter

15,04 kilometer

21,0 km/h snittfart

169 snittpuls

180 maxpuls

560 höjdmeter och fallmeter

238 watt normaliserad

 

Related Articles

Halvlång och halvtråkig distans

Tjena, Tjena, Foto-Micke hära! Idag slog jag nog nästan rekord i att komma iväg sent på en ledig dag. Det började med att jag la...

10 x 6 minuter, mot vädrets makter

Hej. Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt...

Morgonhets på löpbandet

Hej! Idag känner jag mig nöjd med mig själv. Inte bara nöjd med att jag genomfört ett träningspass, utan också för att jag gick upp...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe