Craft Ski Marathon oversleep uninvitational edition

Åh hej!

Idag har jag fått så jag teg, minst sagt!

Efter att ha tyckt synd om mig klart så hängde jag offerkoftan på en galge och drog iväg till Bergebo för ett eget race.

Jag värmde upp i 30 minuter. Under uppvärmningen så körde jag två minuter i tävlingsfart + 5 x 20 snabba stavtag – 20 lugna stavtag. Det var ganska tungfört i spåren och lösa förhållanden pga all nysnö. Så jag bytte till stora Lekitrugor efter uppvärmningen.

Då jag ändå hade allt fixat inför den egentliga tävlingen med dricka, tävlingsskidor och så vidare så använde jag hela alltet på min egna tävling istället. Det var kanske inte helt optimalt vallade skidor med kallpulver i en temp som gick från minus en till nollan när jag var klar. Men det gick betydligt lättare än med mina vanliga träningskidor i alla fall.

Då jag hade tävlingsskidor så valde jag att enbart hålla mig på konstsnön. Planen och målet var 42,2 kilometer, en riktig mara alltså, i dubbel bemärkelse.

Jag klev på bra i början och tyckte att det svarade bra. Men med bara mig själv som deltagare, en upplevelse av lite tyngre före och så klart en allt tröttare undertecknad så gick det långsammare och långsammare. Dock så tycker jag att jag kunde åka på skapligt hela vägen in, pulsen var hög hela vägen och det blev aldrig någon rejäl väggning.

Det blev 22 varv och nästan ett halvt till innan jag äntligen fick stanna. Här är lite siffror från loppet:

2,04,37 timmar

42,21 kilometer

20,3 km/h snittfart

173 snittpuls

181 maxpuls

990 höjdmeter och fallmeter

59,42 första halvan och 1,04,54 den andra. Inte riktigt vad jag önskade, men jag fick ändå ett riktigt bra pass med okej känsla! För min del så har jag 20 km/h i snittfart som riktmärke när jag kör själv, klarar jag det så vet jag att jag är i hyfsad ruta. Jag är inte direkt så stark som vissa är och håller den farten på distanspass..

 

Avåkningen blev sedan 30 minuter. Det var sjukt jobbigt och jag åkte väldigt lugnt. För första gången någonsin så hade jag sjukt ont av träningsvärk i mina gluteusmuskler och kände ingenting i ryggen! Så mina övningar för aktivering av rumpan har nog gett lite resultat ändå.

3,05 timmar och 56,65 kilometer stakning idag. Den såg jag inte komma imorse när jag vaknade klockan 09,36…

 

Related Articles

Halvlång och halvtråkig distans

Tjena, Tjena, Foto-Micke hära! Idag slog jag nog nästan rekord i att komma iväg sent på en ledig dag. Det började med att jag la...

10 x 6 minuter, mot vädrets makter

Hej. Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt...

Morgonhets på löpbandet

Hej! Idag känner jag mig nöjd med mig själv. Inte bara nöjd med att jag genomfört ett träningspass, utan också för att jag gick upp...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe