Diverse stakintervaller i block

Tja!

Det blev två vilodagar i rad även denna vecka. Lätt känning i måndags av Alfons vinterkräksjuka, minus spya, som tur är!

Jag har tagit det med ro och inte stressat upp mig alls denna gång. Skönt och välbehövligt med vila. Jag var dessutom ganska pigg idag på träningen.

Passet idag blev stakintervaller fördelat i block med lite olika längd och vila. Efter en uppvärmning på 30 minuter drog jag igång följande spektakel:

– 5 min tröskel

– 5 x 40”-20”

– 4 x 2,30’ (1,15’ vila)

– 7 x 30”-15”

– 5 x 60”-30”

– 5 min tröskel

(2 min vila mellan blocken)

Det tog några gånger även för mig som gillar siffror och som brukar ha bra sifferminne att komma ihåg kombinationen. Men till slut satt den. Dock var den inprogrammerad i klockan sedan innan, men det kan ju vara skönt att veta vad för intervaller som står på tur.

Det var ganska lättfört i Bergebo-spåren idag. Det gick dock lättare i skatebädden, så jag höll till i sidan av den på intervallerna.

Totala siffror och effektiv intervalltid blev: 31,50 minuter, 11,95 kilometer, 22,5 km/h snittfart, 176 snittpuls (!), 185 maxpuls, 260 höjdmeter och 270 fallmeter.

Efter intervallerna så åkte jag lugnt i 20 minuter och fick ihop 1,45 h, samt 30,4 kilometer.

Hemma så har jag åter kört mitt nya styrkeprogram med stab- och snabbstyrka, samt lite extra gluteus-övningar och några tåhävningar.

Bra dag!

Related Articles

Halvlång och halvtråkig distans

Tjena, Tjena, Foto-Micke hära! Idag slog jag nog nästan rekord i att komma iväg sent på en ledig dag. Det började med att jag la...

10 x 6 minuter, mot vädrets makter

Hej. Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt...

Morgonhets på löpbandet

Hej! Idag känner jag mig nöjd med mig själv. Inte bara nöjd med att jag genomfört ett träningspass, utan också för att jag gick upp...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe