En timme hårt + 5 x 30”-30”

Sportade ett par Salomon-skateskidor och mina Alpina-pjäxor idag. Inte den minsta värk i hälsenan! Tror det är ett av mina par som klämmer på en redan lätt irriterad hälsena som gör att jag får ont.

Godkväll!

Det börjar bli tjatigt med att jag är seg upp på lediga dagar och seg iväg på träning. Idag så ville jag sova tills jag vaknade och det gjorde jag. Välbehövligt för mig med min ganska rejäla minustid på sömnkontot. Jag kollade sedan Ski Classics och städade en aning här hemma.

Det var tävlingar i Bergebo idag, så det var inte möjligt att komma dit före eftermiddagen ändå. Jag hade en förhoppning om att köra den tvådagarstävlingen där, men när jag kollade så var ingen anmäld i H21, så jag skippade det. När sedan startlistorna kom ut så såg jag att det var fem anmälda. Ja ja, skit samma.

Planen för dagen var att köra ett längre drag på en timme och därefter 5 x 30”-30”. Jag värmde upp i 30 minuter och brände sedan av min långa intervall runt tävlingsbanan som mätte 2,6 kilometer. Jag hann åtta hela varv på 57,50 och fortsatte ut på det nionde så att jag fick en timme.

Siffror från mina 60 minuter:

21,51 km och även snittfart

512 höjdmeter

503 fallmeter

246 watt normaliserad

177 snittpuls

185 maxpuls

Varvtiderna blev: 7,01 – 6,56 – 6,54 – 6,56 – 6,57 – 7,02 – 7,08 – 7,01. Jag gjorde ett segment på Strava som var något avkortat varje varv för att vara säker på att få rätt tider. Tiderna skvallrar om att jag ändå höll ihop det bra, en högsta differens på 14 sekunder och en andrahalva som var 21 sekunder långsammare, det var inte så illa. Det kändes ganska bra faktiskt och jag kunde plåga mig på ett bra sätt!

Efter lite vila från den långa intervallen så körde jag 5 x 30” – 30” för att få upp lite fart. Med nedvarvning så fick jag ihop totalt 2,05 timmar och 38,7 kilometer.

Jag körde även TRX-styrka hemma!

Ha en trevlig kväll!

 

Previous articleDags för helg-passet, check
Next articleEn fin femmil

Related Articles

Halvlång och halvtråkig distans

Tjena, Tjena, Foto-Micke hära! Idag slog jag nog nästan rekord i att komma iväg sent på en ledig dag. Det började med att jag la...

10 x 6 minuter, mot vädrets makter

Hej. Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt...

Morgonhets på löpbandet

Hej! Idag känner jag mig nöjd med mig själv. Inte bara nöjd med att jag genomfört ett träningspass, utan också för att jag gick upp...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe