Stakintervaller i syltföre

Inte så ofta som jag kör i tights på vintern när jag tränar. Brukar mestadels köra med överdragsbyxor. Men med plusgrader på temperaturen så funkar det kanon med tights utan långkalsonger.

Magisk nedåkning längs Igeltjärnsvägen. Ingen pannlampa med mig idag, men månen lyste upp min färd!

Hej på er.

3-4 plusgrader ute idag, så jag förstod att det skulle gå tungt i spåren. Under den första minuten av uppvärmningen så blev jag väldigt positivt överraskad när jag tyckte det gick riktigt lätt, det visade sig vara lurendrejeri, för sedan kom verkligheten ikapp mig och det bjöds på ett ganska så sugigt före. Men det kan ju vara bra att träna på även det!

Jag värmde upp i 30 minuter, sedan körde jag följande intervaller:

– 10 minuter

– 5 x 3 minuter (1,5 min vila)

– 10 x 40” – 20”

– 10 minuter

2-3 minuter vila mellan blocken. Med tanke på föret och ganska löst stavfäste så kändes det inte jättebra, dessutom dog pulsbältet efter hälften, så det är svårt att utvärdera hur det gick. Men jag blev trött i alla fall. Trist nog så gjorde hälsenan sig påmind med värk också, aldrig får man vara helt bekymmersfri från smärta.

Jag avslutade med strax under halvtimmen nedåkning, en vända tur och retur på Igeltjärnsvägen. Samlade ihop två timmar och 31,9 kilometer.

Hemma så samlade jag ihop ett antal repetitioner av mina gluteusövningar, samt ett antal tåhävningar.

Slut för idag, tack för idag.

Related Articles

Äntligen tävlingspremiär och en bra insats!

Hej på er! Idag vaknade jag i tid, tjoho! Förutom mobilen som väckarklocka så hade jag satt alarm på min pulsklocka och även iPaden! Nervös och...

90 min stak-skate

90 minuter 22,3 kilometer Bara lugn åkning. Mestadels stakning, men med lite tjuvskejt i några uppförsbackar. Samma tråkiga tvärnitsföre som igår. Sämsta känslan i kroppen på...

Tillbaka i spåren

Hej på er! Mycket turer fram och tillbaka för min del de senaste dagarna. Ni kan läsa några inlägg från min andra blogg som redogör...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe