Åtta femmor @ the erg

Sliter hund!

Hej!

Drömväder i flera dagar nu! Det firades idag med intervaller på skiergen. När det börjar kännas lättare och när jag inte tränar allt för mycket som nu så är det väldigt svårt att hålla mig på tröskel. Det ska gärna pressas mer, vilket kanske inte är det smartaste, men men. Det är utan ironi ganska kul att träna just nu, så då får jag väl passa på!

Dagens pass trodde jag inte skulle bli alltför jobbigt, men ack så fel jag hade. Jag är ju inte på samma nivå som i säsong, vilket jag lätt glömmer.

Jag började och avslutade med tio minuter i sub 2,00-tempo (2 x 20 snabba drag på uppvärmningen och motstånd 1 på nedvarvningen).

Intervallerna var fördelade på 8 x 5 minuter, de med udda nummer var ”normala femmor” och de jämna nummer var 45”-15”, 40”-20”, 30”-15” och 30”-30”. En minuts vila efter de vanliga och 1,5 minut efter de kortare intervallerna. Här är tiderna:

Okej tider och väldigt hög puls. Hade en förhoppning om lite snabbare tider på de kortare intervallerna, men det gick helt enkelt inte. Detta var vad jag hade i kroppen idag.

Jag avslutade dagens höjdpunkt med strax över 600 repetitioner av gluteusövningar + tåhävningar.

Vi hörs!

Previous article27 löpbandsintervaller
Next articleRullskidpremiär

Related Articles

10 x 6 minuter, mot vädrets makter

Hej. Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt...

Morgonhets på löpbandet

Hej! Idag känner jag mig nöjd med mig själv. Inte bara nöjd med att jag genomfört ett träningspass, utan också för att jag gick upp...

En stabil femmil

Hej hej! Dagarna rullar på och timmarna rullar in. Nu stängdes denna träningsvecka med en stakvända till Falun och tillbaka: På vägen till Falun åkte jag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe