Fint stakpass på Lugnet

Drömmigt att åka skidor i t-shirt. Mössan slängde jag efter 20 minuter!

Hej!

Jag kollade träningsdagboken och det var ingen vacker läsning för någon som jagar timmar. Det började den 11:e mars med sex sjukdagar, därefter kunde jag träna i fem dagar, innan det var dags för en lång sjukperiod på hela 12(!) dagar. Men sedan den 3:e april är jag igång igen. Dock så har jag inte kört ett pass längre än 1,35 h sedan Vasaloppet den 6:e mars och innan dess så var det i mitten av februari som jag hade pass på över två timmar på kontinuerlig basis. Det är kanske inte så konstigt att jag känner mig lite blötfet. Men nu är jag ju igång och kör helt okej pass, de två intervallpassen torsdag och fredag denna vecka vittnar ändå om att jag är på rätt spår. Trots misärmånaden med träning så är jag uppe i 610 timmars träning detta år, med en vecka och en dag kvar. 

Återigen ett lite kortare skidpass avklarat idag, på Lugnet i Falun. Skönt att både få komma igång och hålla igång. Trots 12-13 plusgrader så gick det inte dödstungt, utan det gled ändå okej.

Jag körde 90 minuter stakning fördelat på: elljusspåret – röd 3,75 km – blå 3,75 km – elljusspåret- röd 3,75 km. Fint att få bryta av mina vanliga lite mer flacka pass i Bergebo mot en mer kuperad variant. Under dessa 90 minuter så hann jag 19,6 kilometer och plockade 590 höjdmeter.

När jag sedan kommit hem så körde jag mitt stabstyrkepass för bålen. Jag har en plan att jag kör ett litet styrkepass efter alla träningspass fram till söndag vecka 16. När det nya träningsåret börjar måndag vecka 17 så kommer jag försiktigt dra upp mängden och minska på styrkan.

Ha en fin påskafton!

 

 

Previous articleSkierg-intervaller
Next articleSkidåkning i kort-kort

Related Articles

Halvlång och halvtråkig distans

Tjena, Tjena, Foto-Micke hära! Idag slog jag nog nästan rekord i att komma iväg sent på en ledig dag. Det började med att jag la...

10 x 6 minuter, mot vädrets makter

Hej. Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt...

Morgonhets på löpbandet

Hej! Idag känner jag mig nöjd med mig själv. Inte bara nöjd med att jag genomfört ett träningspass, utan också för att jag gick upp...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe