Stakdistans bland tornados

Tänk vad lurad man kan bli av en bild. Här ser det så fint och lugnt ut.

Ett av flera nya vägbyggen på dagens runda. Här i Alsbäck.

Tjena!

Jag skrev en liten uppdatering tidigare idag, kring livet utanför träningen på min andra blogg. Ni hittar inlägget här.

Idag var det dags igen: rullskidor, stakning och distans. På swenor 4:or. Det positiva var att dom verkar ha dragit igång sopningen av cykelbanorna, äntligen! Dock inte här vid mig, kring Bullermyren. Trots att Bullermyren där jag bor står som nummer ett i turordningen enligt Borlänge Energi. Nåväl, finns så mycket annat att vara irriterad över.

Dagens runda såg ut såhär på kartan:

Vad gäller det återkommande temat vinden, eller snarare stormen så var det inget nytt under solen idag heller. Det är fruktansvärt hur det blåser. Idag var dock inte motvinden det värsta, utan snarare sidvinden, speciellt över åkrarna kring Dalsjö, mellan Ornäs och Alsbäck. Blåsten drar dessutom med sig en massa damm som sätter sig i ögon och hals så hela systemet slår igen. Det var irritationsmoment nummer ett.

Det andra irritationsmomentet var alla nya vägbyggen. På flera ställen mellan Torsång och Ornäs så var både väg och cykelbana avgrävda. Även vid Alsbäck (bilden ovan). Vi vet ju alla hur extremt ineffektiva vägarbetare är, så detta lär inte bli klart inom de närmsta tio åren, därefter ska det väl gå 6-7 år till innan dom asfalterar dessa avgrävningar. Lätt att bli konspiratorisk här, men nog fan är det någon som försöker sätta käppar i hjulen för mig och mitt tränande?!

Förutom ovanstående så var det ett lugnt och fint stakpass som kändes helt okej. Jag kom 40,7 kilometer på 2,30 h.

Efteråt så blev det strax över 600 repetitioner av mina gluteusövningar + några tåhävningar.

Related Articles

Halvlång och halvtråkig distans

Tjena, Tjena, Foto-Micke hära! Idag slog jag nog nästan rekord i att komma iväg sent på en ledig dag. Det började med att jag la...

10 x 6 minuter, mot vädrets makter

Hej. Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt...

Morgonhets på löpbandet

Hej! Idag känner jag mig nöjd med mig själv. Inte bara nöjd med att jag genomfört ett träningspass, utan också för att jag gick upp...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe