40 min på bandet

Tjena!

Ett sista litet träningspass innan vilodag imorgon.

Mina hälsenor har ju som bekant krånglat nu en tid, speciellt den högra. Det enda som funkat ganska bra är flackt på löpband, vilket det fick bli idag. Jag märkte på löpbandspasset för två veckor sedan att mina carbonskor (Rocket X) från Hoka fungerade bra för hälsenan, därför använde jag dom även idag.

Med en rejäl träningsvärk i mina vader från endast två dagar med excentriska tåhävningar så ställde jag mig på bandet och brände av passet som följer:

40 minuter rakt av, fördelat på:

5 min @ 15 km/h, 1%

30 min @ 17,5 km/h (3,25 min/km), 1%

5 min @ 15 km/h, 1%

(11,25 kilometer totalt)

Då jag noterat att jag har en tendens till ”overstriding”, alltså för långa steg med hälisättning framför kroppen, speciellt på löpband, så körde jag på 1% lutning. Det ger nog förhoppningsvis lite bättre steg, vi kan hoppas åtminstone.

Det kändes ganska bra och kontrollerat i princip hela vägen.  Tröskel till en början, över tröskel mot slutet. Hälsenan kändes inte så mycket, vilket var glädjande. Efteråt så körde jag nya excentriska tåhävningar och det ska jag försöka tvinga mig själv att göra varje dag nu!

Related Articles

Halvlång och halvtråkig distans

Tjena, Tjena, Foto-Micke hära! Idag slog jag nog nästan rekord i att komma iväg sent på en ledig dag. Det började med att jag la...

10 x 6 minuter, mot vädrets makter

Hej. Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt...

Morgonhets på löpbandet

Hej! Idag känner jag mig nöjd med mig själv. Inte bara nöjd med att jag genomfört ett träningspass, utan också för att jag gick upp...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe