Inga spärrar kvar!

Materialvård efter jobbet och innan träningen

Tjena!

Idag tog jag äntligen tag i att byta hjul på mina intervall-rullskidor. Alltså mina Elpex 3. Bakhjulen hade inte mycket gummi kvar, det var att likställa med 2-3 varv med elteknik ungefär. Jag rotade igenom mitt lager av prylar och hittade en hel uppsättning med 3:or + två framhjul. Jag bestämde mig då för att sätta framhjul runt om. Egentligen är det lika hjul. Det är bara backspärren och en bredare axel på bakhjulen som skiljer åt framhjulen med smalare axel, utan backspärr och en hylsa istället.

Jag satte de nya hjulen fram och de gamla bak. Bytte till nya lager på de använda hjulen också. Så nu har jag för första gången ett par rullskidor utan spärrar, vilket kan symbolisera mig och min personlighet.

Jag passade också på att byta till nya framskärmar på mina swenor då de gamla gått av. Dock så ligger de gamla på lagning och limning nu, här slängs inget i onödan!

Träningspasset blev stakintervaller på vägen mot Bäsna och Mockfjärd. 10 x 5 minuter, med 1,5 minuter vila mellan varje.

Jag körde sex stycken bortåt och fyra hemåt. Det kändes helt okej. Men tror ni inte att jag återigen blev lurad av vinden då? Rejäl motvind bort, längtade efter vändning och medvind. Efter vändning så fick jag en glad överraskning, det var motvind även hemåt. Mysigt! Enligt mina observationer var det någon form av sidvind som ställde till det idag, kul!

På mina 50 minuter intervalltid så hann jag 19,52 kilometer och snittade 23,4 km/h, helt okej med nya hjul och pissvind. Passet landade totalt på 2,15 h och 43,9 kilometer.

Hemma så avslutade jag träningen för dagen med 600 reps av mina gluteusövningar + excentriska tåhävningar!

Previous article40 min på bandet
Next articleKuperad och flack distans

Related Articles

Halvlång och halvtråkig distans

Tjena, Tjena, Foto-Micke hära! Idag slog jag nog nästan rekord i att komma iväg sent på en ledig dag. Det började med att jag la...

10 x 6 minuter, mot vädrets makter

Hej. Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt...

Morgonhets på löpbandet

Hej! Idag känner jag mig nöjd med mig själv. Inte bara nöjd med att jag genomfört ett träningspass, utan också för att jag gick upp...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe