10:a på Axa Ski Marathon + resultat + förlåt + bilder

(kommer fler bilder på hans blogg)

Det där var ju ungefär så jobbigt som jag trodde att det skulle bli. Men det gick ju nästan över förväntan trots allt. Jag tog planenligt starten, för jag visste att det var sjukligt smalt på sina ställen och mycket riktigt så blev det en incident efter cirka en kilometer med många inblandade, den klarade jag mig undan. Därefter så föll jag tillbaka lite i fältet när vi hade blivit en klunga på cirka femton man, åkte lite jo-jo, släppte ibland och kom ikapp igen. Efter nästan halva racet så släppte jag tätklungan för gott, tyvärr. Orka helt enkelt inte åka lika fort som dom, men jag hade ändå bra ork loppet igenom. Hamnade som vanligt i ingenmansland och försökte mata på i min fart. Plockade två placeringar på slutet också och kom i mål som 10:a. Det är inte fy skam i detta kanonbra startfältet! 
På sista varvet fick jag lite kramp i triceps och framsida lår(?!), men det var inget som hindrade mig. Jag åkte dessutom för första gången någonsin på ett par skateskidor. De gled helt enkelt bättre än mina klassiska som tyvärr hade fel slip. 
Jag måste passa på att be om ursäkt för mitt beteende under loppet: skrek väldigt mycket och var fruktansvärt arg på de jag varvade. Det är inget jag är stolt över. Puttade också en man i ryggen så att han ramlade. Det skedde tyvärr reflexmässigt då han bytte spår precis över mina skidor. Förlåt så mycket för det. Har inte varit i balans den senaste tiden, var väldigt irriterad innan starten också, fick lov att åka iväg i min ensamhet för att värma upp, samt prata med mig själv inombords. Har haft en tuff tid med krossat hjärta och dålig sömn. Men det är fortfarande inte okej att låta det gå ut över någon annan. Så förlåt än en gång.
Det blev nog en av de tuffaste långloppen som jag åkt, men ändå så var det inte överjävligt. Det funkar rätt bra för mig att staka uppför faktiskt. Utför så försökte jag åka lugnt och säkert, istället för att chansa. Tappade kanske lite tid där bitvis, men bättre det och stå på benen hela loppet. Hade bra skidor mot övriga medtävlande och jag fick ett bra kvitto på att jag är med. Detta kan jag lova är bara början. Uppåt, framåt mina vänner!
Stort tack för all hjälp idag och alla peppande hejarop, vi/jag mot världen! Kul att många av mina vänner kom och hejade!
Siffror från min klocka:
1,36,26 timmar
33,00 kilometer
174 snittpuls
185 maxpuls (blev lite för slitsamt muskulärt för att komma upp i puls)
20,3 km/h snittfart (klarade skamgränsen på 20)
875 höjdmeter

– Resultaten från loppet hittar ni här.

Bilder:

Foton: Margareta Steen

Foton: Henrik Öijer


https://adamsteen.se/

Related Articles

En rad olika stakintervaller

Tjena! Hoppas ni inte missat den senaste vloggen?! Igår var det en skön och välbehövlig vilodag. Jag och Alfons åkte till sommarstugan. På vägen hämtade jag...

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

13 COMMENTS

  1. Stort grattis Adam!! Riktigt välförtjänt. Fortsätt så! Alltid lika kul att följa dig på bloggen.
    /Ola

  2. Grymt kört! Ibland kan det vara bra med ilska och frustration, gäller bara som sagt att det inte går ut över andra. Det borde ändå vara bland dina bättre lopp eller hur? Livet är rätt mycket upp och ned…

  3. Grattis till en strålande prestation pojkjävel! Ser fram emot att följa dig i spåren och resultatlistorna i vinter. (Keep calm and carry on).

  4. Grymt kört Adam! Skönt med lite frustration, då brukar man köra bra! Mitt bästa långlopp körde jag också skitförbannad 🙂
    Kör hårt!
    /Håkan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here