142,5 kilo rätt upp

Trots att benen var fyllda av träningsvärk så gick dagens styrkepass klart över förväntan. Är inte alltför sliten, utan det är ”bara” träningsvärk, tror det gjorde att jag lyckades få till ett bra pass idag. Men nu räknar jag verkligen ner passen på denna långa styrkeperiod, jag märker ju själv inför dessa pass hur jag blir grinigare och surare, att jag går in i min ”fokusbubbla”. Egentligen ett tillstånd som jag inte gillar, för jag blir otrevlig och tystlåten. Det är väl en av sakerna som ska bli skönt när jag någon gång i framtiden lägger ner satsningen, att inte bli så sur och fokuserad inför viktiga pass och tävlingar. Då kan jag istället träna mer efter känsla och mer det jag vill. Nu gäller det ju att göra en del grispass om jag vill kunna åka fort även framgent. Åter till träningspasset.
Som sig bör så tog jag mina gamla Elpex-fyror ner till gymet. Som ni ser på bilden ovan så brukar jag numer när styrkan är så pass tung (åtminstone för mig) köra i en variant av dessa kompressionsstrumpor. Om det hjälper vet jag inte, men det är skönt i alla fall. Annars så brukar jag bara ha kompressionsstrumpor i återhämtningssyfte mellan och efter träningspassen, väldigt sällan på träningspass. Jag har testat några gånger att springa lite fortare i dom och visst, det funkar väl rätt bra, men jag tycker det är betydligt skönare med korta löpstrumpor när jag tävlar. 
På gymet så körde jag idag:
– Uppvärmningsövningar 30 kilo: 10 ryck, 10 thrusters, 10 good morning

– Marklyft (Uppvärmning 5 x 70 kilo, 3 x 110 kilo, 1 x 130 kilo) 4 x 4, 142,5 kilo (nytt personligt rekord, har dock aldrig maxat)
– Front squats (Uppvärmning 3 x 70 kilo) 2 x 4, 87,5 kilo + Knäböj 2 x 4, 110 kilo

– Drag med raka armar i cable cross 4 x 4, 77 kilo
– Stakning på knä i cable cross 4 x 4, 91 kilo

– Chins 10 x 10, start varje minut

– Fyra TRX-övningar med fokus på bålen
Som ni ser ovan så körde jag några extra uppvärmninsrepetitioner på marklyft och front squats, det för att minimera skaderisken. Tycker också att marklyften blivit marginellt lättare när jag kört några få lyft på lite lättare vikter innan huvudvikten.
Efter gymet så körde jag 3 x 5 minuter uppför med: enarmsstakning höger + vänster, samt smirnofstakning (diagonalrörelse med armarna och stillastående ben). Idag kom jag längre än vad jag gjort tidigare under detta styrkeprogram!
Nu blir det måndags-tacos!
https://adamsteen.se/

Related Articles

800 TIMMAR i år igen – ”HAN HAR DET!”

  Efter en rejäl massa slit kunde jag så till sista kamma in 800 träningstimmar för andra året i rad! Fy fan! Följ med på de...

Krånglande live igår, men till sist så kom vi igång!

Hej! Ja, igår avslutades mitt träningsår som bekant. 800 timmar och 15 minuter! Jag skulle ha en livesändning på min Youtube-kanal igår vid 21:00, men det...

Klar med träningsåret 2023/2024!

Tjena! Ses vi på livesändningen ikväll klockan 21:00? Bra! 800 timmar och 10 minuter föregående träningsår - 800 timmar och 15 minuter detta  träningsår. Ett träningsår...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here