150 minuter klassiskt i sjukt dåliga spår

Passet började ju lovande med marschaller i skidspåren, därefter gick allt precis som resten i mitt liv, käpprätt åt helvete. Typ.
Jag var jävligt, jävligt arg under dagens pass. Usch. Nästan så man blir rädd för sig själv. Ska försöka hålla igen lite i detta inlägg och inte skriva precis allt jag tänker. Planen och genomförandet var 2,30 timmar klassiskt, precis som rubriken skvallrar om.  Rubriker ger ju även en liten hint om spårkvalitén och anledningen till att jag är/var arg.. 
Började med at jag hade runkdåligt fäste nere på VC-banorna, trots samma valla och samma väder som de senaste dagarna. Höll ändå ut i en timme och tänkte: ”Det är ju i alla fall fint på milspåret med natursnö”. När jag väl letat mig ut på milspåret så höll jag på smälla av. Först och främst är det ju ett jävla meck att hitta ut till dom längre spåren, men det kan jag ju kanske förstå, även om jag blir lite less av att ha snökanoner rätt i ansiktet. Troligtvis därför jag hade så dåligt fäste där nere, det låg som en blöt dimma över hela Lugnet, på grund av all konstsnö. Nåväl, väl ute på milbanan så var det ren katastrof, du skulle kunna åka bil där ute. Det såg ut som att dom plogat spåren. I terrängen bredvid så var det 5-10 centimeter mer snö än i just spåret. Någon med lite bättre koll hade ju packat och inte dragit med en pistmaskin. Spåren gick härs och tvärs och det var sjuk löst och genomslag hela tiden. Under några svaga ögonblick så höll jag på göra kaffeved av hela utrustningen, men jag tog mig samman och bet ihop. Körde även ett varv på 7,5-spåret och det var i princip lika illa det. Det såg ut som om en gravt alkoholiserad person kört spåren. Nu får vi hoppas på mer natursnö, för det är inte bra där ute nu. Och som grädde på moset så har dom kört med sina ”bandvagnar” i skatebädden så att det är sjukt spårigt och jävligt utför speciellt. 
Det var det passet i alla fall. Ska försöka valla upp skidorna nu för att de ska funka bra nere på VC-spåren igen. Ska inte ens gå in på alla korsningar mellan elljusspåret och VC-spåren.. 
Nya tag imorgon.

Milspåret precis innan långa backen upp till högsta punkten (305,9)
I slutet av långbacken. Har var det alltså något som såg ut som skidspår igår..
https://adamsteen.se/
Previous articleEtt litet videoinlägg
Next articleKommer ni ihåg?!

Related Articles

13,2 kilometer löpning

Imorgon kommer en ny vlogg, spänn fast er! Passa på att bli medlemmar på kanalen! Jag har sprungit idag, en timme och 13,2 kilometer, vilket...

12 hårda och 28 medelhårda

Aloha! Städade av veckans tredje intervallpass idag. Stakintervaller stod på programmet och Bergebo var arenan. Jag hade som vanligt programmerat pulsklockan, så att jag bara behöver...

Tre timmar skate blev fyra

Tjena! Planen idag var tre timmar skate, men såklart blev det fyra. Jag blev glatt överraskad när psykslingan på Lugnet var utökad till dryga tre kilometer....

5 COMMENTS

  1. Åkte tidigare och då hade de fräst upp en sträng grus där, ser ut som de skottat över sitt misslyckande!
    Kan bara hålla med dig om personalen på detta ställe, känns som de skulle behöva en kurs i hur man tänker, en ytterligare kurs om hur man planerar och en tredje om hur man gör skidspår!
    Är nog frågan om de inte också skulle behövas en kurs i hur man bäst producerar skidspår med konstsnö!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here