3 x 15 minuter 10″-20″, löpning – löpning – testcykel

Gustav Eriksson fångade mig på bild idag.
Även om man inte kan köra intervaller på skidor, så kan man köra sig trött på andra sätt. Men det visste ni väl redan? Dagens pass var inget undantag, eller vad sägs om snittpuls på 154 under två timmar effektiv träning. Det är högt för att vara mig vill jag lova.
Jag började med att jogga upp till friidrottshallen. Där inne gjorde jag mig i ordning för intervallerna. Började med två block på femton minuter 10″-20″ löpning, (10 sekunder max (40 steg), 20 sekunder lätt jogg):
Block 1:  176 snittpuls – 187 maxpuls
(Fem minuter vila)
Block 2: 182 snittpuls – 194 maxpuls
(Sex minuter vila, byte till cykelbyxor och skor)
Det sista blocket körde jag på testcykel. Varje intervall så stod jag upp första 3-4 sekunderna, därefter satte jag mig ner och mejslade igenom resterande sekunder till tio. I vilan så trampade jag helt sonika baklänges. Under detta block så hade jag 176 i snittpuls och 185 i maxpuls
Avslutade sedan med 20 minuter cykel och 25 minuter löpning. Ett riktigt bra och givande pass där jag kunde driva på fint med puls. Jag kände mig förvånansvärt stark också, kul! 

https://adamsteen.se/

Related Articles

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

Tredje stakintervallpasset för veckan

Tjena! Idag var det perfekta förhållanden om man ville ha tungt motstånd. 12-13 minusgrader, nysnö och snö från snökanonerna. Det sprutades för fullt där uppe...

En 60:a skate

Tjenare! Rysskylan fortsätter med full kraft här, likaså snöandet. Men timmarna måste ju in ändock. Idag fick jag till min stora glädje inviga Igeltjärnsvägen för första...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here