3×20 min AIII löpning

Aah vad skönt att vara hemma efter detta slitsamma, tunga, grisiga, långa och jobbiga löppass!
Så här gick det till:
  • 17,29,4 min uppvärmning, jogg. Hemifrån mig till ”Bojsen beach”.
  • 1:a intervallen: Start vid ”Bojsen beach” upp mot Tv-tornet med lite avstickare (bergsstigen, bland annat), vidare på jungfrubergsspåret upp mot urfjäll (toppen på skuggarvsvägen, mellan Lugnet och Skuggarvet) via bergsstigen, vänster strax efter toppen (bergsstigen fortfarande) över till andra sidan av jungfrubergsspåret för ”målgång”. Siffror intervall ett: 20,03,8 min, 176 i snitt- och 185 i maxpuls, 200 stigningsmeter.
  • Första vilan: 5,00,7 min i vila. Fyra minuter jogg, en minut gång. Nerför branta backen som går upp till ”urfjäll” (baklänges jungfrubergsspåret), höger vid backens fot, mot kraftledningarna.
  • 2:a intervallen: Startade i nedförsbacken strax innan kraftledningarna, ner till vändplanen där jag sprang höger och följde kraftledningen fram till en stigkorsning där jag tog vänster ut på en grusväg (som slutade/började där med en vändplan), följde grusvägen fram till en korsning, där jag tog tvärt höger, fortsätter att springa efter grusvägen (passerar några älgpass och en slaktplats) upp till en ytterligare vändplan, där svänger jag höger och tar mig uppför den långa backen som jag nämt i tidigare blogginlägg. Lyckades ta mig uppför denna backe på 6,45 min idag, hade 13,15 där backen startade, 20,00 uppe på toppen vid lostenen på Hornberget. Tidigare gånger i år har jag haft 7,09 och 6,20. Med stillastående start där. Så detta var bra! Siffror intervall två: 20,00,1 min, 178 i snitt- och 196 i maxpuls, 145 stigningsmeter (enbart sista backen).
  • Andra vilan: 13,00,0 min. Denna vila tog lite längre i tid, då jag först fick lov att jogga nerför Hornberget och därefter ta mig igenom en hästhage. Väl nere så startade jag ganska direkt.
  • 3:e intervallen: Startade på en grusväg som efter två minuter i intervallfart på tog mig ut på Skuggarvsvägen strax innan skuggarvsskylten (den närmast Lugnet, inte närmast Sundborn), sprang där höger mot Lugnet uppungefär halvvägs mot toppen, till en bomväg där jag svängde in vänster, följde denna ut till milspåret som jag endast korsade, in på bergsstigen (här gick SM-tempot på MTB), ut på 15 kilometers VM-banan där jag sprang uppför enbart första backen, till höger ansluter ett annat gammalt VM-spår som jag tog, sprang detta mot Sjulsarvsstugan, kom ut en bit ifrån stugan, så att jag sista två minutrarna fick avsluta med en annan del från SM-tempobanan, nämligen den branta skapligt långa backen upp emot sjulsarvsstugan! Där jag på toppen ”gick i mål”! Siffror tredje intervallen: 20,01,5 min, 175 i snitt och 187 i maxpuls, 115 stigningsmeter.
  • Nedjogg från sista intervallens ”mål”, ner till lugnets femkilometers motionsspår, ut på elljusspåret, över ”lindéns kulle”, ner till skidstadion, ut på Skuggarvsvägen och hem till Britsarvet! 24,50,7 min lång blev nerjoggen
Hängde ni med på min förklaring där jag varit?
Detta blev ett fint och bra pass! Som man inte får alltför mycket mjölksyra på! Skönt idag var att jag kunde känna att det fanns en till växel att lägga i om jag skulle behöva!
Imorgon är jag ledig, då blir det dubbelpass.
P.S Valparna blev idag chippade, vaccinerade, besiktigade och är två gånger avmaskade! Vi har enbart två hanar kvar att sälja. Så passa på nu! D.S
Allt för nu!
https://adamsteen.se/
Previous articleTräning!
Next articleFörsovning!

Related Articles

Jobbigt på löpband + Alfons cykelträning

Tjena! Missa inte veckans vlogg som sedan igår kväll är ute för medlemmar. Nu har jag gjort färdigt träningen inför morgondagens vilodag. Jag började med löpbands-intervaller uppför...

Lagom löptur i regnet, med Alfons på cykel

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar! In och stöd mig genom att bli medlem (29 kronor per månad), eller vänta till tisdag...

Två korta intervallpass

Tjena! En aning trött idag, sedan gårdagens tämligen massiva cykelpass. Men jag ville ändå prova att köra lite halvhårt idag och inte så länge/långt. Jag började...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here