4 x 5 min AIII klassiskt, helkropp

Fin.
Skrällde till med ett lättare intervallpass idag. Inte så lång effektiv tid och inte för hög ansträngning, utan bara försöka ventilera igång lungorna. Det lyckades jag bra med. Blev ett lyckat och bra pass. Dagarna är inte helt optimala nu med jobben, vill sova lite längre och äta lite närmare inpå träningarna, samt vila lite mer. Men det är som tidigare sagt bara att acceptera läget, kan ju inte leka omkring helt utan ansvar, något lär man ju göra för samhället. 
Efter en uppvärmning på drygt 30 minuter och sju stycken fartökningar á 20 stavtag så var det dags för dagens intervaller: fyra stycken femminuters, två minuter vila. Höll mig bara nere på konstsnöslingan och lyckades hitta en perfekt bana; runt hela stadion och upp till toppen, därefter hann jag precis ner igen på mina två minuter i vila. Såhär såg intervallerna ut:

– 1,20 kilometer, 156 snittpuls, 166 maxpuls, 60 höjdmeter

– 1,27 kilometer, 165 snittpuls, 180 maxpuls, 60 höjdmeter

– 1,24 kilometer, 167 snittpuls, 175 maxpuls, 60 höjdmeter

– 1,24 kilometer, 166 snittpuls, 175 maxpuls, 60 höjdmeter

Kändes kontrollerat. Efter intervallerna så körde jag tre ytterligare fartökningar. Trots min träningsvärk så funkade passet bra. Nöjd över det. Totalt blev det 90 minuters klassisk skidåkning, kommer ha ömma ljumskar imorgon, är ju varken van vid rörelsen eller att använda benen vid klassiskt skidåkning. 
Det är vinter i Falun nu. Massa snökanoner som sprutar också längs spåren. En aning enerverande att dom riktat dom in mot de redan befintliga spåren. 
https://adamsteen.se/

Related Articles

En ”snabb” + en långsam – imorgon är det över

Hej! Nu är det bara timmar kvar tills livet känns över. 40 år. Jag vill inte vara så gammal. Fy fan. Vad har jag lyckats uträtta...

Löpintervaller i stormen

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar på min kanal. Har du inte råd med 29 kronor per månad så får du vänta...

Staken runt Runn och Vikasjön

Tjena! Veckans bedrövligt låga sömnmängd gjorde sig rejält påmind idag. Jag struntade i att ställa något larm, sedan sov jag och som jag sov. Skäms...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here