5 x 9,5 minuter klassiska intervaller

Tjoho.
Ett av två planerade pass för dagen är avklarat, klassiska intervaller på ProSki 3:or. Vi körde intervallerna från Järlinden, upp igenom bostadsområdet vid Högbo och målgång vid Kårestugan. Var väl en aning seg idag, men försökte fokusera på att göra mitt pass, att åka tekniskt bra och att få en bra genomkörare helt enkelt. Gick väl helt okej, kände av min sedvanliga ryggkramp under sista tredjedelen av varje intervall, men det var inte bedrövligt i alla fall denna gång. Skönt det i alla fall. Jag fick lite tips om tekniken, grejen jag gör då jag diagonalar är att jag tappar tyngdöverföringen, ”tappar” höften, blir lite liggande framåt och det gör att ryggen får en enorm påfrestning och aldrig någon riktig vila emellan diagonal-tagen. Jag förstår hur dom menar, men inte hur jag ska komma ifrån det och bli bättre. Förr kunde jag ju åka klassiskt bra, nu känns det som att jag inte kan det längre. Dock så vet jag ju att jag inte brukar åka så bra mot andra på somrarna vad det gäller rullskidor.
Något som är konstigt är att jag tycker jag presterar bra på cykeln, där känner jag mig stark och får ut all kraft. Även på löpning (trots ganska lite träning där för tillfället) så känns det även där bra, men när det kommer till rullskidor så känns det mesta bara fel, måste vara något tekniskt. Men jag kunde ju åka bra förr.. Konstigt det där. Kanske läge för en cykelsatsning?
Nedrull med pojkarna.

https://adamsteen.se/
Previous articleIntervaller
Next articleTvå timmar väggskate

Related Articles

Cyklar SILJAN RUNT – en hel arbetsdag på cykeln!

Det är något annat med Allebike, som Gustav Eriksson säger. Häng med oss på ett varv runt Siljan och Orsasjön. Givetvis en massa andra träningspass också....

Jobbigt på löpband + Alfons cykelträning

Tjena! Missa inte veckans vlogg som sedan igår kväll är ute för medlemmar. Nu har jag gjort färdigt träningen inför morgondagens vilodag. Jag började med löpbands-intervaller uppför...

Lagom löptur i regnet, med Alfons på cykel

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar! In och stöd mig genom att bli medlem (29 kronor per månad), eller vänta till tisdag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here