5,20 timmar; stak -> löp -> stak -> löp -> stak

Drömmen vilket pass alltså!! Jävlar i mig. Jag gillar ju att träna och jag gillar ju att träna i timtals dessutom. Att sedan få göra det i ett fint sällskap gör ju inte saken sämre. Planen för dagen var enkel; vi skulle runt Runn. Jag har tagit mig runt den sjön några gånger tidigare, men då med landsvägscykel, eller enbart rullskidor. Idag skulle vi även löpa, men inte asfalt då. 
Det började med att jag 07,45 stakade upp till LIVI (friidrottshallen, Lugnet) för samlingen klockan 08,00. Sedan fortsatte rullskidsturen bort mot Hosjö och ut till Hedemoravägen (rv 69). 50 minuter och 13 kilometer blev det första segmentet.  
Vi snörade på oss löparskorna och gav oss av på en löptur över två berg vars namn jag glömt bort. Men vi sprang mer eller mindre längs med riksväg 69 och kom ut strax innan Vika. Löpningen blev 70 minuter och 11,5 kilometer. 
Andra staksessionen för vår del blev via Vika, Torsång, Ornäs och avslut i Tomnäs för sista löpningen. 80 minuter och 22 kilometer. 
Klev i löpskorna i Tomnäs för en sista löpning, fina stigar bitvis längs Runn och sjön Liljan, förbi Olsbacka och upp på ett mäktigt berg där som jag aldrig sprungit på förut, vi kom sedan ut i Vällgården, på riksväg 293. Denna löpning blev 90 minuter och 15 kilometer.  
Sista biten på rullskidorna blev inte alltför allvarlig, en liten backe på cykelbanan upp till Gamla Berget och därefter utför ner till Ingarvet och platt hem till Britsarvet igen. 20 minuter och 7 kilometer.
Kände mig pigg nästan hela passet idag. Något småhungrig innan sista löpningen, så jag åt en energikaka där. Annars klarade jag mig på hela passet med två liter
Emil Johansson och coach Nilsson vid första bytet, precis vid Hedemoravägen

Drickapaus vid första löpningen 
Byte till rullskidor i Vika. Pontus Hermansson, Gilberto Panisi och Jonas Eriksson
Dagens rutt
https://adamsteen.se/

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here