55 stycken intervaller med 20 sekunders vila

Den dagen jag börjar se glad ut så har jag förlorat. Försöker alltid se så sur ut som möjligt bland folk, så att jag slipper prata med någon. Är ju folkskygg och misantropisk.
Idag inledde jag en lie tuffare och mer högintensiv period på tre dagar. Vilket betyder att det är noga med bra kost, mellanmål, vila och bra fokus på enbart mig själv. Kan jag inte kliva in i passen med 100% fokus och insats så kan jag lika gärna skita i det. Idag lyckades jag. Trots att jag efter ett av tre intervallblock fick helt galet ont i handleden, kunde inte ens hålla staven bakom mig i luften, det gick upp i axeln också. Vet inte hur jag lyckades, men jag bände och bröt på handleden och helt plötsligt försvann det. Gamla tjockisar som jag ska inte hålla på med träning, vi bör hålla oss inne. Nästa pass bryter jag väl lårbenshalsen. 
Dagens träningspass då. Efter en uppvärmning på 30 minuter, stakning så brände jag av följande intervaller:
– 15 minuter 70″-20″ (70 sekunder hårt, 20 sekunder vila), 4,37 kilometer, 171 snittpuls, 179 maxpuls, 120 höjdmeter, 17,50 km/h snittfart 

– 15 minuter 40″-20″ (40 sekunder hårt, 20 sekunder vila), 4,10 kilometer, 172 snittpuls, 179 maxpuls, 115 höjdmeter, 16,41 km/h snittfart

– 15 minuter 10″-20″ (10 sekunder hårt/max, 20 sekunder vila), 3,43 kilometer, 170 snittpuls, 174 maxpuls, 100 höjdmeter, 13,72 km/h snittfart

Vilan mellan blocken var sex minuter mellan första & andra och fem minuter mellan andra & tredje. Det var förjävla jobbigt detta, precis enligt plan. I det första blocket så hade jag nästan kramp i magmusklerna, kanske från lördagens misär, otränad som jag är. I de andra två blocken så var krampen borta i alla fall, blev dock mer och mer muskeltrött. De tjugo sekunderna i vila på sista blocket var oerhört jobbiga, där fick jag lov att skejta för att ens ta mig framåt. Ett riktigt välbehövligt pass detta! 
Nedvarvningen blev ett varv runt motionsfemman. Skejtandes. Jag hade egentligen behövt en
Sportade omkring i Ormsalva-dräkten och min nummerlapp från Vasaloppet 2014 idag, med tillhörande drickafläckar på. Kände mig tuff. 
https://adamsteen.se/

Related Articles

Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Tjena! Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30. För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om...

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

En liten cykeltur

Hallå i stugorna! Tröttheten håller i sig och jag är fortsatt seg. HRV-värdet på klockan varnade för lågt värde imorse, första gången på flera månader....

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here