90 stycken 10″-20″-intervaller

De tre gröngölingarna Jonatan Steen, Adam Steen och Martin Eriksson!!!
Det var skönt med vilodag igår, det tyckte jag åtminstone på uppvärmningen och under de tre första intervallerna (av totalt 90!), då var jag pigg, sen var jag inte det längre. Många gånger under passet höll jag på spy av ansträngning, jag ville stanna flera gånger i vilan, men tvingade mig själv att fortsätta framåt och peppade mig själv så gott det gick! Jag genomförde detta riktiga mardrömspasset efter bästa förmåga och jag fick ut syftet med det; bli trött, både flåsmässigt och muskulärt. Dessa 10″-20″-intervaller är en för mig beprövad metod som jag ofta kört och jag tycker de fungerar bra, jag brukar bli rapp och pigg av dom. 
Det är dock i tuffaste laget att köra dessa på de rådande banorna på Lugnet, det kostar på om man säger. Lägg därtill att jag hade riktiga runkskidor, det var rejäl vind och det snöade. Jag har ju åkt i lättare fören om man säger så. 
Såhär såg i alla fall intervallerna ut i siffror:
Tre stycken block med 10 sekunders maximal insats (idag 14 stavtag/intervall), följt av 20 sekunders aktiv vila.
1:a – 3,85 kilometer – 173 snittpuls – 181 maxpuls – 115 höjdmeter

2:a – 3,44 kilometer – 175 snittpuls – 182 maxpuls – 130 höjdmeter

3:e – 3,62 kilometer – 173 snittpuls – 181 maxpuls – 125 höjdmeter 

Jag hade med mig min bror Jonatan på hela passet, han höll i bra och känns starkare och starkare. Han har tränat riktigt bra sedan augusti (10-15 h/vecka) och snart får jag nog se upp med honom på långloppen. 
https://adamsteen.se/
Previous articleS2A – Simon Andersson
Next articleDrar på lunch

Related Articles

Cyklar SILJAN RUNT – en hel arbetsdag på cykeln!

Det är något annat med Allebike, som Gustav Eriksson säger. Häng med oss på ett varv runt Siljan och Orsasjön. Givetvis en massa andra träningspass också....

Jobbigt på löpband + Alfons cykelträning

Tjena! Missa inte veckans vlogg som sedan igår kväll är ute för medlemmar. Nu har jag gjort färdigt träningen inför morgondagens vilodag. Jag började med löpbands-intervaller uppför...

Lagom löptur i regnet, med Alfons på cykel

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar! In och stöd mig genom att bli medlem (29 kronor per månad), eller vänta till tisdag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here