Löp och explostyrka

Previous articleLivet
Next articleÄlvdalen hela helgen!

Related Articles

ADVOKATMÖTE och FÖR TUFF vecka!

Hej! Veckan började med ett advokatbesök som fick mig att ändra min första tanke. Därefter rullade det vidare med möbelskruvning, ommöblering, träning senare än sent...

Fina löpben idag!

Tjena! Missa inte att jag har en ny vlogg för medlemmar ute! Bli medlem du också och stötta mig! Idag har jag fått till två bra...

Över 400 timmar på 21 veckor..!

Hallå! Vad väntar ni på? Ny vlogg ute för medlemmar! Bli medlem du också, eller vänta till tisdag klockan 16:30. Det blev för tufft med ytterligare...

6 COMMENTS

  1. Kan vara mycket annat också, falsk ischias (stram piriformis), dålig rörlighet i SI led i bäckenet, stram iliopsoas..ett riktigt diskbråck är lätt att diagnostisera med olika tester på hur långt smärtan strålar ned i benet. Gå till en sjukgymnast!

    // Jesper

  2. Man skulle kunna göra en magnetröntgen på min besvärsfria rygg och finna 5 st diskbråck. Orsakar de besvär ? nej. göra ngt åt ? nej. Ont i ryggen men kan åka skidor 2 ggr per dag – magnetröntgen visar på diskbråck – vad göra ? Samma sak som om man inte gjort magnetröntgen och funnit diskbråck. Rehab , belasta till smärta , ej nsaid etc.
    Klassiska diskbråckssymtom är domningar , avsaknad av kraft i ena benet etc. Huggsmärta är klassiska muskulära symtom , symtom på överbelastad muskel.
    Goda råd är dyra , nu har du fått dem billigt 😉
    PS en magnetröntgen i sverige sker i liggande.Men återigen i princip, en magnetröntgen är en undersökning som utförs inför en planerad operation. Dvs när besvären är så stora att man har bestämt sig för att operera. I ditt fall där du klarar av att åka skidor 2 ggr per dag finns det ingen ortoped i världen som skulle op dig .
    Reflektion 2 – Marklyft är en övning som skall starta ett styrkepass då den är så pass krävande. Är du trött när du börjar marklyft kommer du hjälpa till m böjd rygg. Dvsej rak/svant. Som innebär för stor belasta.
    Jag börjar alltid mina styrkepass m marklyft. känner direkt när jag börjar bli trött, för då lyfter jag mer m rygg är rumpa, baksida.
    Mvh magnus

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here