Löp och explostyrka

Previous articleLivet
Next articleÄlvdalen hela helgen!

Related Articles

Moderna och digitala lån: Fördelar och utmaningar med att ansöka om lån online

  För de som är uppvuxna med internet och digitala tjänster är det här fenomenet kanske lättare att förstå. Tillhör man en lite äldre målgrupp...

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

Tredje stakintervallpasset för veckan

Tjena! Idag var det perfekta förhållanden om man ville ha tungt motstånd. 12-13 minusgrader, nysnö och snö från snökanonerna. Det sprutades för fullt där uppe...

6 COMMENTS

 1. Kan vara mycket annat också, falsk ischias (stram piriformis), dålig rörlighet i SI led i bäckenet, stram iliopsoas..ett riktigt diskbråck är lätt att diagnostisera med olika tester på hur långt smärtan strålar ned i benet. Gå till en sjukgymnast!

  // Jesper

 2. Man skulle kunna göra en magnetröntgen på min besvärsfria rygg och finna 5 st diskbråck. Orsakar de besvär ? nej. göra ngt åt ? nej. Ont i ryggen men kan åka skidor 2 ggr per dag – magnetröntgen visar på diskbråck – vad göra ? Samma sak som om man inte gjort magnetröntgen och funnit diskbråck. Rehab , belasta till smärta , ej nsaid etc.
  Klassiska diskbråckssymtom är domningar , avsaknad av kraft i ena benet etc. Huggsmärta är klassiska muskulära symtom , symtom på överbelastad muskel.
  Goda råd är dyra , nu har du fått dem billigt 😉
  PS en magnetröntgen i sverige sker i liggande.Men återigen i princip, en magnetröntgen är en undersökning som utförs inför en planerad operation. Dvs när besvären är så stora att man har bestämt sig för att operera. I ditt fall där du klarar av att åka skidor 2 ggr per dag finns det ingen ortoped i världen som skulle op dig .
  Reflektion 2 – Marklyft är en övning som skall starta ett styrkepass då den är så pass krävande. Är du trött när du börjar marklyft kommer du hjälpa till m böjd rygg. Dvsej rak/svant. Som innebär för stor belasta.
  Jag börjar alltid mina styrkepass m marklyft. känner direkt när jag börjar bli trött, för då lyfter jag mer m rygg är rumpa, baksida.
  Mvh magnus

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here