Stavgångsintervaller

Hej hej.
Årets/säsongens första stavgångspass är nu avklarat. Såhär körde jag och David ( jag med stavar och David utan):
  • Jogg till Lugnet, 17,37 min, använde stavarna uppför.
  • Älglufsintervaller (kortfattat; löpning med stavar) uppför ”Bersabacken” och sen till toppen av serpentinerna (mellan mördarbacken och hoppbackarna), till toppen tog det 3,35 min, kastade av stavarna i farten, fortsatte intervallen med löpning bort, förbi Kårestugan, vände och sprang tillbaka till toppen av serpentinen. 6,00 min totalt. 173 i medelpuls, 181 i maxpuls.
  • 15 stycken korta sprättande max-skidgångsintervaller i bersabacken, med joggvila ner. Tio minuter tog den serien allt som allt, efter andra intervallen (runt en minut) så har jag intervallpuls hela tiden. 173 i medelpuls, 182 i maxpuls.
  • Samma som första intervallen, hade 3,45 på toppen av serpentinen, 6,00 totalt. 176 i medelpuls, 181 i maxpuls.
  • Samma som andra ”intervallblocket”, 15 stycken korta sprättande skidgångsintervaller, 10,23 min, 173 i medelpuls och 183 i maxpuls.
  • Sista intervallen, samma som nummer ett och tre, 3,45 på toppen av serpentinen, 6,00 totalt, 181 i medelpuls och 187 i maxpuls.
  • Nedjogg hem till Britsarvet, 21 minuter.
Totalt så blev det 38 minuter effektiv intervalltid, hela passet tog 1,42 timmar, medelpuls totalt var 149. Det kändes skapligt, även om jag blev bra stum på de korta intervallerna. Ska försöka köra detta pass några gånger till framöver och också bygga på det till tre stycken korta intervallblock.
Nu blir det middag och film!
Hörs imorgon!
https://adamsteen.se/
Previous articleIntervaller
Next articleLöpintervall/backtest

Related Articles

Två pass löpning

Hej! Gasa på lite nu med prenumerationer, delning, grillningar, kommentarer och så vidare på min vlogg är ni snälla! Idag har jag sprungit två gånger: 1. Del...

52,6 kilometer stakning

Tjena! Nu finns veckans vlogg ute för medlemmar, släpps på tisdag 16:30 som vanligt för resten. Passa på att stötta mig och vloggen genom att...

Sämre placering, bättre tid @ Simmes kalasrace

Hallå! Idag har det tävlats på eftermiddagen i residensstaden Falun. För att inte sega ihop fullständigt innan och för att underhålla Alfons så blev det en...

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here