Stavgångsintervaller

Hej hej.
Årets/säsongens första stavgångspass är nu avklarat. Såhär körde jag och David ( jag med stavar och David utan):
  • Jogg till Lugnet, 17,37 min, använde stavarna uppför.
  • Älglufsintervaller (kortfattat; löpning med stavar) uppför ”Bersabacken” och sen till toppen av serpentinerna (mellan mördarbacken och hoppbackarna), till toppen tog det 3,35 min, kastade av stavarna i farten, fortsatte intervallen med löpning bort, förbi Kårestugan, vände och sprang tillbaka till toppen av serpentinen. 6,00 min totalt. 173 i medelpuls, 181 i maxpuls.
  • 15 stycken korta sprättande max-skidgångsintervaller i bersabacken, med joggvila ner. Tio minuter tog den serien allt som allt, efter andra intervallen (runt en minut) så har jag intervallpuls hela tiden. 173 i medelpuls, 182 i maxpuls.
  • Samma som första intervallen, hade 3,45 på toppen av serpentinen, 6,00 totalt. 176 i medelpuls, 181 i maxpuls.
  • Samma som andra ”intervallblocket”, 15 stycken korta sprättande skidgångsintervaller, 10,23 min, 173 i medelpuls och 183 i maxpuls.
  • Sista intervallen, samma som nummer ett och tre, 3,45 på toppen av serpentinen, 6,00 totalt, 181 i medelpuls och 187 i maxpuls.
  • Nedjogg hem till Britsarvet, 21 minuter.
Totalt så blev det 38 minuter effektiv intervalltid, hela passet tog 1,42 timmar, medelpuls totalt var 149. Det kändes skapligt, även om jag blev bra stum på de korta intervallerna. Ska försöka köra detta pass några gånger till framöver och också bygga på det till tre stycken korta intervallblock.
Nu blir det middag och film!
Hörs imorgon!
https://adamsteen.se/
Previous articleIntervaller
Next articleLöpintervall/backtest

Related Articles

10 mil cykel – det skulle ju inte regna!

Hej! Det finns en VLOGG ute för medlemmar nu. Släpps imorgon tisdag 16:30 som vanligt, för övriga. På eftermiddagen åkte jag och Alfons hem från sommarstugan....

MTB + löpning + hopp

Tjena! Det har ju faktiskt tränats några timmar idag igen. Först fick jag låna ihop utrustning och cykel för att kunna åka mountainbike tillsammans med...

ICA-loppet 2024

God kväll! Idag har jag, precis som 2018, 2022 och 2023 deltagit i den lilla löptävlingen ICA-loppet här vid vår sommarstuga i Dala-Floda. Jag lyckades vinna...

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here