AIII-stakning 60 min+

På toppen av Falukrossen, i bakgrunden ser ni sjön Runn
Fy fan, idag var det slitsamt. Stakning på Elpex-treor, runt Aspebodavändan. Två långa AIII-drag. Inte något jag än är tränad för kände jag, men jag kommer ju inte bli bättre om jag inte utsätter mig för sådana här pass. 
Jag började med uppvärmning till Källviken. Efter tio minuter så lade jag in mina sedvanliga fartökningar på 20 stavtag (90% insats ungefär) med 20 lugna stavtag emellan, tio stycken. Kände då att det inte var någon toppendag, oerhört hög puls, inget riktigt tryck och tekniken stämde inte speciellt bra. Så kan det vara ibland. 
I Källviken så startade jag första intervallen, avslutade den på toppen av Falukrossen. Såhär blev den i siffror: 24,46 minuter, 7,78 kilometer, 178 snittpuls, 185 maxpuls, 150 höjdmeter
Efter den första intervallen så rullade jag ner till botten av backen upp till Falukrossen och startade den andra intervallen där. Den fortsatte sedan till Aspeboda, ut till riksväg 293 och gick i mål på toppen av Gamla berget. Siffrorna på den blev: 38,01 minuter, 12,19 kilometer, 175 snittpuls, 181 maxpuls, 155 höjdmeter.
Blev sliten muskulärt av intervallerna, kände verkligen hur sakta jag åkte. Men det är kanske inte så konstigt heller, förra måndagen åkte jag mitt första rullskidpass för året, detta var mitt fjärde på nio dagar. Det är bara att ha tålamod så kommer det gå bättre och bättre. Jag har ju varit i denna situation ett antal gånger. Det blev hur som helst ett riktigt bra pass och jag blev trött, det var huvudsaken!
https://adamsteen.se/

Related Articles

En rad olika stakintervaller

Tjena! Hoppas ni inte missat den senaste vloggen?! Igår var det en skön och välbehövlig vilodag. Jag och Alfons åkte till sommarstugan. På vägen hämtade jag...

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here