Att lura bort en förkylning!?

Hej kära läsare.
Vaknade ju i onsdags med halsont (kände mig inte speciellt sjuk och hade inte feber), men tränade ändå den kvällen (utan halsont), samt gjorde troligtvis mina två bästa cykeltävlingar i helgen. Hur går det ihop? Jag är ju för det första inte någon förespråkare av att träna med en förkylning i kroppen, och jag har dessutom haft en lätt hjärtmuskelinflammation 2005-2006 (symptom på den: dubbelslag, väldigt trött, seg, kraftlös och yrsel). Men ändå så körde jag?!
Jag har vid ett, eller möjligtvis två tidigare tillfällen gjort så tidigare (tränat trots att jag egentligen inte borde). Det ena var inför en cykelcross-tävling i Lidköping för två år sedan (23-24 oktober), då jag också kände lite i halsen någon dag innan. Och den senaste gången var som bekant förra veckan. Vanligtvis så brukar jag vara väldigt försiktig, speciellt efter nyss nämnda hjärtmuskelinflammation. Men denna gång var jag så väldigt sugen på att köra CX-tävlingarna i Falun, hemmaplan, min favoritbana, hade en uppåtgående formkurva på nästan alla plan; tekniskt, taktiskt, fysiskt och psykiskt. Så jag bestämde mig för att dra en chansning, en chansning som senare visade sig hålla!
Under onsdagen så vilade jag i princip hela dagen, införskaffade mig en massa medikament, drack litervis med vatten + ingefärs-te med honung och jag sov dessutom en del. Bestämde mig sedan vid fyra för att köra Onsdags-VM (samling kl 17) då jag inte längre hade halsont. Visste att det var en chansning, men jag tänkte ta det halvlugnt, hade jag känt mig sämre så hade jag direkt avbrutit. Jag hade sedan en önskan om att dagen efter vakna upp friskare, eller med otur en rejäl förkylning. Bara så att jag visste åt vilket håll det skulle gå. 
Torsdag morgon vaknade jag helt utan halsont, men med en skaplig snuva. Använde mig i princip av en hel näsdusch under dessa dagar:
Tråkigt nog så har Miwana slutat med denna grymma produkt.
Tog en säkerhetsvilodag under torsdagen, men hade nu stora förhoppningar om att förkylningen är borta och att jag kunde tävla under helgen. Fortsatte min kurering med mycket vila, bra kost och så vidare. 
På fredagen kände jag mig ännu bättre och körde ett lätt rullpass på en timme. När jag sedan vaknade på lördagen var jag i princip fri från snuvan, åkte upp till Lugnet, testade banan, värmde upp och tävlade. Samma visa på söndagen. Och ni vet ju hur det gick på lördagen och på söndagen, SUCCÉ!
Igår så vaknade jag utan att vara varken sliten eller en tillstymmelse till förkylning, var riktigt pigg i kroppen. Valde ändå att ta ytterligare en säkerhetsvila. Speciellt med tanke på att jag kört fyra tävlingar på två helger. Det sliter en del på kroppen med dessa maxinsatser vill jag lova.
Idag jobbar jag på gymmet och ikväll så kör jag en rullskidlektion. Däremellan så hade jag tänkt försöka klämma in ett lugnt träningspass också. Vi får hoppas att dagens planer går i lås!
https://adamsteen.se/
Previous articleLjustema
Next article2 timmar klassiskt

Related Articles

Nu är det FÄRDIGJOBBAT!

Ja, hörni. Nu jävlar är det färdigjobbat! Men inte fan hjälper det när vädret ständigt sätter käppar i hjulen för min bränna och mitt...

Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Tjena! Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30. För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om...

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here