Bessemmerloppet 2015 för mig + resultat

Inga dåliga killar man åkte emot idag. Detta är taget någon gång under varv två eller tre kan jag tro, vi var länge en klunga på 9-10 man. 
Foto: Hans Ersson
Som jag skrev i tidigare inlägg så fick jag ej stå längst fram i ”specialseedade” ledet, men jag var dock seedad. Kom iväg skapligt, men det var ju lite stök, bök och hets. Ganska snart så blev det lagom hård körning och det bildades en tätklunga på kanske 15-20 man. De personer som drog mest av det jag kommer ihåg var Daniel Tynell och Jimmie Johnsson. Med cirka fyra kilometer kvar av varvet så kommer vi in på ett elljusspår med ett antal korta och branta saxbackar. Här sprack det upp och vi bildade en tätklunga på tio personer, vilket är de tio första i resultatlistan här under. Jag låg hela tiden i svansen av klungan, men var ändå alert och plockade någon plats så fort någon tappade. 
Idag åkte jag med en gel i vardera ”benficka” på dräkten, plus ett vätskebälte. Det var faktiskt riktigt bra! Tyckte att loppet gick i halvhög fart hela tiden, aldrig några riktiga försök att gå ifrån och jag behövde aldrig gå på rött förutom under de sista fyra kilometrarna på sista varvet. Trist nog så låg jag fortsatt nia och sist i klungan när det började bli körning på de sista kilometrarna, hade lite för stor respekt för åkarna runt mig. När det sedan började köras och spricka upp med kanske 1,5 kilometer kvar så hamnade jag bakom de som började släppa och det gick inte heller att köra om då vi samtidigt varvade saxande motionärer. Men jag fick chansen att köra om några till slut, men hann aldrig ikapp. Det var inte så långt fram till pallen som ni kan se på resultatet. Cirka 900 åkare kom till start.
Det som var bra med dagen var att kroppen fungerade bättre än på väldigt länge och det är så oerhört skönt! Vanligtvis brukar jag också kunna bli irriterad på folk som är i vägen, men idag så fokuserade jag enbart på mig själv, försökte åka ekonomiskt, inte tänka något negativt och försökte tänka på tekniken. Det fungerade bra!
Roliga saker kring tävlingen var folk som kom fram och sa att de följde mig på bloggen, sa lycka till och i omklädningsrummet efteråt så fick jag skriva autografen till en som följde min framfart här på bloggen, riktigt kul må jag säga, det värmer! 
Siffror från min pulsklocka:

2,08,24 timmar
51,21 kilometer
175 snittpuls
191 maxpuls
23,9 km/h snittfart
50,3 km/h maxfart
375 höjdmeter
Resultat:

https://adamsteen.se/

Related Articles

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

Åkt Vasaloppet idag

Hej. Då har vi betat av årets trevligaste träningspass: Vasaloppet från start till mål. Jag och Jone körde hela och den gode Ulf Nordström var...

8 COMMENTS

  1. Bra lopp Adam! Bådar gott inför vasan. Kul som blåbär att se er i tätklungan blåsa förbi under tystnad. Jag funderade då på om det gapas mycket i täten, både åt motionärer och åt varann? Eller är det mest tyst?

  2. Det är målet 🙂 för mig personligen så tror jag inte det. Jag måste ha rätt bra fäste för att ha någon nytta av det, och det hade varit till kostnad på glidet, så nej.

  3. Kul att läsa din blogg! Du skriver om det mesta, kul för oss blåbär att se dina träningsprogram. Bra för oss motionärer som försöker förbättra våra tider på vasan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here