Björnjakten dag 2

Hade väl redan igår bestämt mig för att staka dagens race, mest beroende på: det är en rätt så lätt bana i Älvdalen, endast två branta korta springbackar per varv, blött före med nysnö igår, vilket innebär att det är svårt att få bra bett, det suger ofta i det föret med klister under fötterna. Jag vet inte hur många gånger jag sagt efter vissa klassiska lopp: ”fan, jag skulle ha stakat idag”. Så jag drog en ”chansning” att staka, en chansning som höll!
Var en aning nervös innan idag, trodde att det skulle bli svårt för mig att ens orka ta mig i mål. Men när jag ser att den duktiga junioren och klubbkompisen Hugo Jacobsson stakar, samt att även Emma Eriksson väljer att staka, så kände jag att jag borde också klara av det.
Jag gick ut som fyra idag, nio sekunder upp till Jerry Ahrlin och fem sekunder upp till David Frisk. Bakom startade Anders Solin närmast, 13 sekunder. Jag försökte att bara blicka framåt och gick ut i en hög fart för att gå ikapp David Frisk, lyckades med det efter uppskattningsvis 600 meter. Såg att jag plockat en del tid på Jerry också, så jag klev förbi Frisk och mejslade ikapp Jerry, kom ikapp honom efter cirka 1,5 kilometer. I den sista av de båda ”brantbackarna” så saxar jag, resten bara stakning.  
In till första varvning så har jag alltså tagit in nio sekunder på Jerry, samt sju sekunder på den suveräne Fredrik Byström! Fram till tio kilometer så turas jag och Jerry om att dra, det känns förhållandevis lätt och jag märker att de bakom oss tappar. Ut på det femte varvet så ökar Jerry farten och jag tvingas att ”segsläppa”, han får någon sekund då och då, men inte alls farligt mycket, jag tycker mig kunna hålla samma fart. Tror att jag uppskattningsvis var 15-20 sekunder efter honom som mest. In till målgång så åker Jerry fel och tvingas vända, därför är jag så nära honom i mål. Skidorna för dagen gick kanonbra, som vanligt med Briko Maplus under, är det någon som är intresserad av att köpa vallorna, tveka inte att höra av er. 
Detta loppet är mitt hittills bästa för säsongen, men jag känner att det finns ännu mera att ge. Detta gav mersmak, detta var kul och detta var ett bevis på de som tvivlat, för mig själv och på de som inte tagit ut mig till cuperna: Jag kan åka skidor riktigt fort! Nu är det bara att bygga vidare på detta! Resultatet till alla klasser Björnjakten 2013 hittar ni här.
Avslutningsvis så vill jag tacka Ingela och Gerhard för boendet på Tre Björnar i helgen!
Mysiga vandrarhemmet Tre Björnar i Älvdalen.
https://adamsteen.se/

Related Articles

Cyklar SILJAN RUNT – en hel arbetsdag på cykeln!

Det är något annat med Allebike, som Gustav Eriksson säger. Häng med oss på ett varv runt Siljan och Orsasjön. Givetvis en massa andra träningspass också....

Jobbigt på löpband + Alfons cykelträning

Tjena! Missa inte veckans vlogg som sedan igår kväll är ute för medlemmar. Nu har jag gjort färdigt träningen inför morgondagens vilodag. Jag började med löpbands-intervaller uppför...

Lagom löptur i regnet, med Alfons på cykel

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar! In och stöd mig genom att bli medlem (29 kronor per månad), eller vänta till tisdag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here