Bra träningsrace!

Suddigare än såhär blir det inte, hade ingen bild från racet, så jag screenshotade i en film som jag fick av Emma Eriksson
Vi kan bara ta en liten snabb ”dra åt helvete” först:
– Till dig som kommenterar på bloggen om att jag bara kan åka sakta, att jag var så dålig på rullskidsloppet i Norrtälje, och så vidare. Jag hade förutom Simon Andersson och möjligen Hedbys, sämst rull där nere. Hur skulle jag annars ens få stryk av otränade folk som inte är i närheten av mig på vintern?! 
– Folk som kommenterar kaxigt på mina facebook-inlägg och än värre såna som gillar dessa kommentarer, men aldrig gillar något annat jag lägger upp. Tacka vet jag folk i och från Borlänge, där är man trevlig och snäll. 
Nu kanske jag lugnat ner mig lite. 
Idag blev det ett ”riktigt” rullskidsrace med riktiga skidåkare och vettigt rull. Tre varv runt Varpan, inklusive den rätt så tuffa backen upp till väg 50. 
Det blev ganska tidigt en grupp om fem personer: Jag, Jimmie Johnsson, Simon Andersson, Rikard Tynell och Jens Eriksson. Vi turades om att dra allihopa, i en bra marschfart. Bitvis fick jag slita, men mestadels kändes det rätt så bra. 
På slutet av andra varvet och i början av det tredje så började Rikard dunka på med några av sina patenterade ryck, fick kliva upp rejält på rött ett tag, men lyckades gå med. I den långa backen (1,2 km, 50 höjdmeter, 4%) på sista varvet så kliver Simon på friskt, han får med sig Jimmie, strax där bakom så kommer Rikard, Jens och sedan jag, alla med lucka emellan. Efter utförskörningarna på platten så lyckas jag först komma ikapp Jens, vi (mest han) hjälps åt att sedan komma ikapp Rikard, vilket vi till slut gör. Därefter så hade jag inte så mycket mer i mina armar, men jag slet mig med till cirka 6-7 kilometer kvar, då blev det godnatt. Jag bet ihop det jag kunde in i mål i alla fall, lyckades hålla en bra puls och tappade inte ljusår i alla fall. Här är resultatet:
1:a Jimmie Johnsson
2:a Simon Andersson, i rygg på Jimmie
3:a Jens Eriksson, strax under minuten efter
4:a Rikard Tynell, i rygg på Jens
5:a Adam Steen, 1,56 efter Simon och cirka minuten efter Jens
6:a och 7:a Blev Ronny Wedin och Mikael Sandgren, har inga tider på dessa herrar
Jag är rätt nöjd med min insats idag, bättre känsla än tidigare rullskidslopp, lite mer power i överkroppen, det känns faktiskt bra. Elpex-treor hade jag och jag skulle säga att vi fem i täten hade jämförbart rull.
Siffrorna från min klocka:
2,02,49 timmar
49,45 kilometer
173 snittpuls
188 maxpuls
305 höjdmeter
24,2 km/h snittfart
Snitthastighet per varv:
1:a – 24,5 km/h
2:a – 24,4 km/h
3:e – 23,6 km/h

Filmen från Emma Eriksson, i backen på sista varvet när jag just släppt de andra:

Strava:

https://adamsteen.se/
Previous articleTill Falun och elitproffsen
Next articleSkytten

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

6 COMMENTS

  1. Bry dig inte om de röda Sossetrollen här.. De "mörkar" med snabbrull som i allt annat man mörkar…
    Fortsätt kämpa!

    //Allergisk mot Socialdemokrater

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here