Crossfit WOD: Linda

Wow, idag har jag testat ett nytt gympass. Ett pass som crossfittarna kallar för WOD (Workout Of the Day): Linda
”Linda” innehåller tre övningar: Bänkpress, Marklyft och Frivändningar. Man kör tio set, med en fallande stege repetitioner: 10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1. Vikterna man ska köra med på den riktiga varianten är: egen kroppsvikt på bänkpress, 1,5 x kroppsvikt på marklyft och 0,75 x kroppsvikt på frivändningar
Jag tränade tillsammans med Johan Eriksson idag och vi körde en något förenklad variant av WOD:en; 65 kg i bänkpress (90 kg på sista, skulle haft 75 för den riktiga vikten), 100 kilo i marklyft (skulle haft 112,5 kg) och 50 kilo i frivändningar (skulle haft 56,25). Det blev ändå rätt jobbigt och svettigt, men jag tror att jag kan öka vikten något framöver, kanske till och med klara den riktiga WOD:en?!
Vi körde därefter lite andra övningar såsom kettlebells-enarmsswing, dips i romerska ringar, 10 minuter mage/rygg/plankan och vi testade också på att köra ”thrusters”, riktigt jobbig övning, trots att vi bara körde med stången:

Nu är jag helt skakig i hela kroppen, men det är så jäkla roligt att köra gym alltså!!!
https://adamsteen.se/
Previous articleSensabikes
Next articleDags för skidor

Related Articles

En rad olika stakintervaller

Tjena! Hoppas ni inte missat den senaste vloggen?! Igår var det en skön och välbehövlig vilodag. Jag och Alfons åkte till sommarstugan. På vägen hämtade jag...

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here