Dalacupen #1 – Ingarvet

Idag var det dags för premiären av Dalacupen, 20 varv på den 1,87 kilometer långa Ingarvet-GP-banan. Jag hade bestämt att cykla drygt en timme innan med Magnus Darvell, så vi rullade ett varv runt Aspebodavändan först. Vädret som var så fint när vi drog ut, vände snabbt till regn och blött. Skönt att det började när vi redan ute i alla fall. 
Samlingen vid Ingarvet var 18,10, efter lite tomsnack så körde vi ett lugnt, gemensamt varv runt tävlingsbanan, klockan 18,30 var det start. Jag var lite osäker på min cykelform, ville mest vara med och få bra träning, samt ha kul. Målet för dagen var att inte bli varvad. 
När starten gick så blev det lite attacker, jag kände mig stark och lyckades gå med på det mesta. Bitvis fick jag slita, men i det stora hela så gick det bra. Benen har nog inte känts så här bra hittills i år, så det var skoj. Tråkigt nog så missade jag när den avgörande utbrytningen med Darvell, August Martin och Henrik Jansson gick i väg. Hade väl säkerligen inte klarat att gå med dessa grabbar, men det hade varit kul att testa. 
Jag har lite svårt med det här taktiska under sådana här lopp, vill gärna gå med på det mesta, och vågar inte riktigt ligga långt bak, ifall folk försöker attackera. Så i princip hela loppet låg jag bland de 5-6 första i klungan. Bra träning, onekligen. Kom väl i mål som strax efter 10:a och jag är mer än nöjd med det! Så jäkla kul att vara tillbaka på sadeln igen. Cykeln fungerade riktigt bra också, och det känns bra.
Siffror på racet:
41,0 km/h Medelfart 
37,20 kilometer
54,23 minuter
170 medelpuls
188 maxpuls
  

https://adamsteen.se/

Related Articles

13,2 kilometer löpning

Imorgon kommer en ny vlogg, spänn fast er! Passa på att bli medlemmar på kanalen! Jag har sprungit idag, en timme och 13,2 kilometer, vilket...

12 hårda och 28 medelhårda

Aloha! Städade av veckans tredje intervallpass idag. Stakintervaller stod på programmet och Bergebo var arenan. Jag hade som vanligt programmerat pulsklockan, så att jag bara behöver...

Tre timmar skate blev fyra

Tjena! Planen idag var tre timmar skate, men såklart blev det fyra. Jag blev glatt överraskad när psykslingan på Lugnet var utökad till dryga tre kilometer....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here