Dalacupen #1 – Ingarvet

Idag var det dags för premiären av Dalacupen, 20 varv på den 1,87 kilometer långa Ingarvet-GP-banan. Jag hade bestämt att cykla drygt en timme innan med Magnus Darvell, så vi rullade ett varv runt Aspebodavändan först. Vädret som var så fint när vi drog ut, vände snabbt till regn och blött. Skönt att det började när vi redan ute i alla fall. 
Samlingen vid Ingarvet var 18,10, efter lite tomsnack så körde vi ett lugnt, gemensamt varv runt tävlingsbanan, klockan 18,30 var det start. Jag var lite osäker på min cykelform, ville mest vara med och få bra träning, samt ha kul. Målet för dagen var att inte bli varvad. 
När starten gick så blev det lite attacker, jag kände mig stark och lyckades gå med på det mesta. Bitvis fick jag slita, men i det stora hela så gick det bra. Benen har nog inte känts så här bra hittills i år, så det var skoj. Tråkigt nog så missade jag när den avgörande utbrytningen med Darvell, August Martin och Henrik Jansson gick i väg. Hade väl säkerligen inte klarat att gå med dessa grabbar, men det hade varit kul att testa. 
Jag har lite svårt med det här taktiska under sådana här lopp, vill gärna gå med på det mesta, och vågar inte riktigt ligga långt bak, ifall folk försöker attackera. Så i princip hela loppet låg jag bland de 5-6 första i klungan. Bra träning, onekligen. Kom väl i mål som strax efter 10:a och jag är mer än nöjd med det! Så jäkla kul att vara tillbaka på sadeln igen. Cykeln fungerade riktigt bra också, och det känns bra.
Siffror på racet:
41,0 km/h Medelfart 
37,20 kilometer
54,23 minuter
170 medelpuls
188 maxpuls
  

https://adamsteen.se/

Related Articles

Cyklar SILJAN RUNT – en hel arbetsdag på cykeln!

Det är något annat med Allebike, som Gustav Eriksson säger. Häng med oss på ett varv runt Siljan och Orsasjön. Givetvis en massa andra träningspass också....

Jobbigt på löpband + Alfons cykelträning

Tjena! Missa inte veckans vlogg som sedan igår kväll är ute för medlemmar. Nu har jag gjort färdigt träningen inför morgondagens vilodag. Jag började med löpbands-intervaller uppför...

Lagom löptur i regnet, med Alfons på cykel

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar! In och stöd mig genom att bli medlem (29 kronor per månad), eller vänta till tisdag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here