Dalacupen #4 – Velodrom-GP

Magnus Darvell började träningen med att rulla en timme, vad passade då inte bättre än att rulla ett varv runt Lugnet – Skuggarvet – Lilltäkt – Hosjö – Roxnäs? Vi kom sedan till samlingen för testet av söndagens sverigecup Velodrom-GP, tillika Dalacup nummer fyra,  cirka 20 minuter innan start, så vi hann cykla två varv på banan innan. Helt lagom!
Vi skulle cykla 20 varv på banan, med mycket kurvor och igångdrag. Jag var lite orolig innan att jag skulle ha så pass dålig teknik att jag inte skulle kunna köra mig trött, men redan på andra varvet så kände jag att tekniken satt och att jag blev riktigt trött.
Landström som vann stack iväg redan på första varvet, därefter så stack den slutliga tvåan Magnus Darvell och trean Henrik Jansson. Viktor Knutsson gick iväg tidigt i tävlingen också, men honom kom vi ikapp. 
Jag låg ofta långt upp i den jagade klungan bakom de tre första, andra som var dragvilliga var Henrik Öijer, Erik Wallén och Pierre Sandberg. Med några varv kvar så körde Wallén riktigt hårt, och jag låg då på absolut max för att gå med, därefter blev det lite mer avvaktande körning. Och ut på sista varvet kände jag mig rätt så stark. Med ett halvt varv kvar så sticker Niklas Kindåker, därefter kommer Henrik Öijer och jag lyckas få Henriks hjul precis, dock har vi för lång lucka upp till Niklas. Jag ligger på Henriks hjul ända in i mål och kommer således sexa med lucka till gänget bakom. Vi slogs om placeringarna 4-11 i vår grupp. 
Jag älskar cykling, det är bland det roligaste och bästa jag vet, och jag älskar min Sensa-cykel!
Data från racet:

45,45 minuter
179 snittpuls
192 maxpuls
29,82 kilometer
39,2 snittfart
56,3 maxfart

Bilder, Strava- och Garmin-data:

Jonathan Hedbys och Jag
Foton: Henrik Öijer

Uppvärmingen.

Darvell matar på längs tiskenrakan.

Den alltid så glade Henrik Öijer.

Pepp innan start.

Nedrullning med Landström, Darvell, Kindåker och Johan Svensson runt Aspebodavändan.

https://adamsteen.se/
Previous articleSexa på dalacupen!
Next article12 h jobb

Related Articles

En rad olika stakintervaller

Tjena! Hoppas ni inte missat den senaste vloggen?! Igår var det en skön och välbehövlig vilodag. Jag och Alfons åkte till sommarstugan. På vägen hämtade jag...

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here