Dalacupen #6 – Dålig känsla

Idag kändes det tungt. Först kom vi (jag, Magnus Darvell och Martin Eriksson) iväg lite sent från Falun. Så vi (läs; Magnus) fick dra oss i 35 km/h i snitt till Svärdsjö, i Motvind.. 
När loppet startar så går det väldigt lugnt i princip hela första varvet (10 km) av fyra. Därefter blir det lite småattacker här och där. Jag lyckas gå med i vissa med ganska stor möda, medan jag tyvärr inte riktigt orkade gå med i den avgörande utbrytningen på slutet av varv tre. Vi som blir kvar i klungan kommer ikapp två som tappat utbrytarna med ett halvt varv kvar, vi i klungan kör då om tredjeplatsen. I sista backen med cirka 2,5 kilometer kvar så attackerar jag, får en lucka först, därefter kommer Darvell och Viktor Knutsson ikapp mig, jag släpper först några meter, lyckas så när på att täppa luckan, men klarar det inte och hela pärlbandet av cyklister i klungan åker förbi mig. Ger då upp, blir less och rullar i mål på en plats runt 15:e. 
Trist att inte kunna vara med och slåss om bättre placeringar, men jag har lite dålig känsla rent taktiskt än så länge, och idag så kändes varken ben eller kropp bra, jag fick verkligen slita. På hemvägen så blev jag rejält yr efter cirka hälften, så jag tryckte i mig två gel (fick den ena av Joakim Berggren, tack) och drack nästan två flaskor med vätska. Jag tog mig med nöd och näppe hem. Det blev en bra träningsdag i alla fall.
Siffror från race:

1,00,22 timmar
41,0 km/h snittfart
162 snittpuls
190 maxpuls
Bilder och Strava:
Magnus ångar på.

Martin och jag bakom.

Samling innan start.

Cykel & Fjäll-gänget snackar ihop sig?

Strax start.

Darvell och Landström.

Lugnt igenom och ut ur Linghed på första varvet.

Fyller på vattenflaskor vid Svärdsjö kyrka.

Stort gäng på väg hemåt.

Trött och less.

https://adamsteen.se/
Previous articleMot Dalacup!
Next articleMer timmar

Related Articles

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

Springer ett maraton, i skogen

Tjena! Veckans sista pass är avklarat. En vecka som landade på stabila 24 timmar och 5 minuter. Idag blev det ännu ett längre löppass i skogen,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here