Dödens zon – AIII i två timmar

Sådär ja, nu har kroppen blivit rejält ursotad. 
Jag åkte upp till Lugnet med förhoppningar om att köra på ”här och där” och att kroppen skulle kännas någotsånär bra.
Direkt när jag hade satt på mig skidorna så kändes det bra. Kroppen verkade pigg och skidorna / föret var kanon. Innan så hade jag tänkt mig att testa en del stakning, så efter fem minuters åkning i ”dödens zon” (den fart/intensitet som ”alla” motionärer håller.) hoppade jag in i spåret och stakade fem minuter halvhårt.
Sådär höll jag på ett tag, fem minuter skate, fem minuter stakning och vips hade jag åkt en timme med en medelpuls på 146 (högt för att vara mig på distanspass) och en maxpuls på 171. Jag bestämde mig här för att köra en kvart 10″-20″. Den kvarten såg ut såhär:
1:a fem minuter: Varannan 10″ skate, varannan 10″ stakning,
2:a fem minuter: Enbart skate
3:e fem minuter: Enbart stakning
Siffrorna på hela kvarten blev följande:  15,00,4 min, 172 medelpuls, 182 maxpuls, 75 höjdmeter.
Efter mina 10″-20″-ryck så åkte jag lugnt i två minuter och drack en mun vatten innan jag återigen satte igång mina femminuters skate- och staknings-körningar. Denna gång i ett högre tempo än första timmen. Kroppen kändes fortsatt bra och jag kunde i princip ”bara” köra. Jag fortsatte i detta högre tempo i 45 minuter där jag hade 158 i medelpuls och 177 i maxpuls.
Det kändes riktigt bra idag, pulsen steg lätt och snabbt uppför, medan den utför sjönk lika lätt och snabbt. Precis som jag vill ha det. Jag kände inte alls av den sega och trötta kroppen som jag haft den senaste tiden.  
Nu väntar duschen!
https://adamsteen.se/
Previous articleNu så
Next articleGe mig jobb!

Related Articles

13,2 kilometer löpning

Imorgon kommer en ny vlogg, spänn fast er! Passa på att bli medlemmar på kanalen! Jag har sprungit idag, en timme och 13,2 kilometer, vilket...

12 hårda och 28 medelhårda

Aloha! Städade av veckans tredje intervallpass idag. Stakintervaller stod på programmet och Bergebo var arenan. Jag hade som vanligt programmerat pulsklockan, så att jag bara behöver...

Tre timmar skate blev fyra

Tjena! Planen idag var tre timmar skate, men såklart blev det fyra. Jag blev glatt överraskad när psykslingan på Lugnet var utökad till dryga tre kilometer....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here