Dödens zon – AIII i två timmar

Sådär ja, nu har kroppen blivit rejält ursotad. 
Jag åkte upp till Lugnet med förhoppningar om att köra på ”här och där” och att kroppen skulle kännas någotsånär bra.
Direkt när jag hade satt på mig skidorna så kändes det bra. Kroppen verkade pigg och skidorna / föret var kanon. Innan så hade jag tänkt mig att testa en del stakning, så efter fem minuters åkning i ”dödens zon” (den fart/intensitet som ”alla” motionärer håller.) hoppade jag in i spåret och stakade fem minuter halvhårt.
Sådär höll jag på ett tag, fem minuter skate, fem minuter stakning och vips hade jag åkt en timme med en medelpuls på 146 (högt för att vara mig på distanspass) och en maxpuls på 171. Jag bestämde mig här för att köra en kvart 10″-20″. Den kvarten såg ut såhär:
1:a fem minuter: Varannan 10″ skate, varannan 10″ stakning,
2:a fem minuter: Enbart skate
3:e fem minuter: Enbart stakning
Siffrorna på hela kvarten blev följande:  15,00,4 min, 172 medelpuls, 182 maxpuls, 75 höjdmeter.
Efter mina 10″-20″-ryck så åkte jag lugnt i två minuter och drack en mun vatten innan jag återigen satte igång mina femminuters skate- och staknings-körningar. Denna gång i ett högre tempo än första timmen. Kroppen kändes fortsatt bra och jag kunde i princip ”bara” köra. Jag fortsatte i detta högre tempo i 45 minuter där jag hade 158 i medelpuls och 177 i maxpuls.
Det kändes riktigt bra idag, pulsen steg lätt och snabbt uppför, medan den utför sjönk lika lätt och snabbt. Precis som jag vill ha det. Jag kände inte alls av den sega och trötta kroppen som jag haft den senaste tiden.  
Nu väntar duschen!
https://adamsteen.se/
Previous articleNu så
Next articleGe mig jobb!

Related Articles

60 min i sub 4-tempo

Hej! Sedan igår kväll finns det en ny vlogg för medlemmar ute. Bli medlem du också! Idag har jag kört två löppass. Först blev det en...

Första skatepasset och +21 h

Hej! Nu har jag avslutat ytterligare en träningsvecka. Jag gjorde allt annat än att träna fram till en bit in på kvällen. Städning, tvättning, handling,...

90 km och lite till

Tjena! Ja, som vanligt tog det sin tid för mig att komma ut på träning. Men vad gör väl det om hundra år?! Dagen till ära...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here