Dödsintervaller?!

Hej där.
Nu har jag kört mitt hårda och hemliga intervallpass för första gången denna sommar. Egentligen är det inte så hemligt, inte så jättehårt heller, men det räcker till.
Jag och David Hellberg joggade hemifrån mig och upp till Lugnets friidrottsbana. Där körde vi: 2×400 + 3×300 + 4×200 + 5×100 meter. Alltså totalt 3000 meter. Vilan var mellan 1-2,30 minuter och vi tryckte på bra, för att försöka bli sur och trött i musklerna! Jag kan sägas att jag lyckades med det uppdraget.
Efter banlöpningen var det dags för terrängintervaller, vi började första intervallen med att springa från friidrottsplan upp till toppen av hoppbackarna, bakom caféet. sen sprang vi upp mot Sjulsarvsstugan och lite på milbanan. Intervallernas längd blev: 6+4+8+4+4+4, vilket totalt ska bli 30 minuter enligt mina uträkningar. Vilan var mellan 1-3,30 minuter. Vi joggade sen hemåt, totalt tog passet 2,02 timmar i effektiv tid med vila, intervaller och hela köret. Den effektiva intervalltiden blev cirka 37 minuter, 145 i snitt- och 184 i maxpuls.
Om jag lyssnat på kroppen innan jag stack ut, så hade jag legat kvar i sängen än. Riktigt seg i hela kroppen. Med en låg ”sliten-puls”. Men jag visste att kroppen bara behövde väckas, så skulle det kännas bättre. Mycket riktigt, därför att jag är piggare nu än innan jag stack ut!
Nu ska jag äta på Dala Wärdshus, köra en segwaytur, städa ute vid varpan efter gårdagens svensexa och köra ett till lättare lugnare rullskidspass på 1,30-2 timmar. Det ligger på!
https://adamsteen.se/
Previous articleGodmorgon
Next articleLive från Knoppen, Falun

Related Articles

Moderna och digitala lån: Fördelar och utmaningar med att ansöka om lån online

  För de som är uppvuxna med internet och digitala tjänster är det här fenomenet kanske lättare att förstå. Tillhör man en lite äldre målgrupp...

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

Tredje stakintervallpasset för veckan

Tjena! Idag var det perfekta förhållanden om man ville ha tungt motstånd. 12-13 minusgrader, nysnö och snö från snökanonerna. Det sprutades för fullt där uppe...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here