Etapp två, löprace 8 km + styrka efteråt

Nedjogg med gänget, inte så mycket sprätt kvar i buggarna då
Hallå!
Förra året så var denna etapp en riktig misär, vinglade i mål på 30,41 på de åtta (7,97 enligt klockan) kilometrarna, det var brutaldåligt. Följande resultat på denna etapp är:
2013 – 28,20, (cirka) 

2014 – 28,50, (cirka)
Idag landade det på 28,37, det är jag nöjd med! Som vanligt så tävlade vi ett varv runt den sex kilometer långa elljusslingan i Stångtjärn + ett varv till runt tjärnen. Start och mål uppe vid parkeringen, ungefär vid Stångtjärnsstugan. Siffrorna från mitt race: 184 snittpuls, 195 maxpuls, 3,35 min/km snittfart, 105 höjdmeter.
Jag gick ut lugnt i starten och låg långt ner i fältet till en början. Tyckte jag fick slita ont, benen var väldigt sega och det fanns inget att trycka med. Men cirka sju – åtta minuter så blev det liksom inte värre, snarare att jag kände mig piggare, så jag gasade på en aning och plockade några placeringar. Kände mig väldigt pigg, ända fram till fem kilometer, därefter blev det en kamp om att försöka ta sig i mål så snabbt som möjligt. Slet på fint faktiskt och känslan var att jag kunde öka farten en aning sista kilometern, eller ja, jag tog i alla fall i mer. 
Med två kilometer kvar så passerar man start och mål, då klockade jag in på 22,00, sista varvet gick alltså på 6,37, det är inte fullt två kilometer, men det var ju ändå rätt snabbt för att vara mig. Föll som en fura efter målgång och behövde ett antal minuter i sittande position för att återfå sansen igen. 
Nöjd och törstig efter mål!

Hänger i mina kära TRX-band

Ekwall fick slita idag

https://adamsteen.se/

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here