Ett av årets tuffaste pass – 6×20´ + 20 impulser

Det här var inga dåliga stavar kan jag lova!

Idag har jag fått slita, oj oj oj. Något trött när jag drog iväg i förmiddags, en del träningsvärk sedan gårdagens gympass och såklart känns ju hela sommarens träning mer & mer för var dag som går. Märkte ganska tidigt idag att pulsen inte var speciellt hög, en kombination av att jag är sliten och hade träningsvärk, men jag gjorde det som skulle göras ändå!
Efter en uppvärmning på 90 minuter så var jag i Gustafs och redo för intervallerna; 6 x 20 minuter med fyra minuters vila, tre impulser per intervall (maxinsats 12 stavtag i starten, mitten och slutet av varje intervall, plus en extra under de två sista). Jag hann bara starta den första intervallen innan en gammal guldfärgad V70 kör om så det visslar i stavarna och kroppen. Jag skrek och viftade flera gånger på det aset, typiskt ”white trash” eller liknande som bor på vischan och aldrig någonsin själva rört på sig. Skulle en sådan jävel stanna så skulle jag inte tveka en sekund att ta av mig rullskidan och ena staven och slå in huven och rutorna. Nog om det. 
Tyckte jag hade motvind mellan Gustafs och Stora Skedvi, när jag sedan svängde vänster in mot Pingbo så hade jag lika mycket motvind där och sista ändringen av riktning vänster igen mot Vika och sedan Borlänge så hade jag rak stormmotvind. Usch, det var inte roligt idag, stod nästan still i de små branta backarna mellan Strand och Vika. Några svordomar fick jag lov att skrika ut i min ensamhet och inför den sista intervallen så blev jag tvungen att stanna till på blomsterträdgården i Torsång för att fylla på vatten. I övrigt så gick det bra och jag klarade målet att bli trött, även om pulsen var sjukt låg. 

Här är siffrorna:
Första: 7,68 km – 60 höjdmeter – 149 snittpuls – 162 maxpuls – 23,0 km/h snittfart

Andra: 7,43 km – 35 höjdmeter – 152 snittpuls – 162 maxpuls – 22,3 km/h snittfart

Tredje: 7,13 km – 35 höjdmeter – 152 snittpuls – 163 maxpuls – 21,4 km/h snittfart

Fjärde: 6,61 km – 40 höjdmeter – 153 snittpuls – 162 maxpuls – 19,8 km/h snittfart

Femte: 7,06 km – 40 höjdmeter – 153 snittpuls – 165 maxpuls – 21,2 km/h snittfart

Sjätte: 6,89 km – 35 höjdmeter – 156 snittpuls – 168 maxpuls – 20,7 km/h snittfart

Totalt så var jag ute och harvade i 4,15 idag, hann med 76,57 kilometer under den tiden. Knappt styrfart under nedvarvningen, bra genomkörare!
Lite stiltje i swishandet idag, kanske vi kan se till att dunka in lite där? 0761664997 swishbombningsveckan! Tack på förhand!
https://adamsteen.se/

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

2 COMMENTS

  1. Sjukt irriterande att inte bilar kan visa lite hänsyn😡 Föra månade vart jag så irriterad att jag vinklade ut staven mot bilen så det skrek i laken kanske inte helt ok men man blir ju sur! Trodd faktiskt att han skulle stanna men han körde bara vidare.
    Man blir imponerad av dina gryma långpass med Intervaller

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here