Ett försök till att erhålla träningsvärk

”Stakning” på knä i cablecross
Godkväll!
Blev ett lyckat pass idag må jag säga. Eller vad är egentligen ett lyckat pass? För mig idag betydde det en god känsla med bra innehåll. 
Jag började med att rulla ner till Actic i maserhallen på mina elpex-fyror. Det är slitsamt att åka på dom alltså. För mig som är otränad så tycker jag ju att dom rullar riktigt tungt alltså, tveksamt om jag tar mig upp i en maxfart över 20 km/h med dessa. Åker jag AI så håller jag i alla fall långt under 15 km/h i snittfart i alla fall, kan inte åka fortare på platten ens. Men så står jag ju som ett rundningsmärke på vintrarna också, i alla fall i jämförelse med folket söderifrån. Där nere är ju allt VM och mycket värre, hårdare, tuffare och bättre än här. Nog gnällt idag.
Att åka ner till gymet tar ungefär en kvart för mig. Sedan så körde jag mitt någorlunda nya gymprogram. De första gångerna så var det ju mest att försöka komma in i det hela. Nu vill jag istället lasta på lite mer vikter på de övningar det är möjligt, för att försöka utmana mina muskler en aning. Såhär körde jag idag:
– Chins med crunch 3 x 8

– Enbensknäböj 3 x 5, 55 kilo 

– ”Stakning” på knä i cablecross 3 x 6, 68 kilo

– Magchrunches i cablecross 3 x 6, 100 kilo

– Bänkpress 3 x 5, 77,5 kilo

– Latsdrag 3 x 5, 77 kilo

– Stakkast med medicinboll 3 x 8

– TRX-styrka i 15 minuter

När jag ”styrkat” klart så mötte jag upp Måns Sunesson i entrén till gymet för fortsatt rullskidåkning. Vi tog oss till Skräddarbacken där vi höll till under resterande del av träningen. Har fått en fråga av en läsare med inte så god lokalkännedom i Borlänge, hen trodde att jag åkte upp och ner i en backe, vilket Skräddarbacken låter som. Det är dock fel, Skräddarbacken är ett ganska stort bostadsområde här i Borlänge med bra kupering och mycket cykelbanor. Totalt så blev det 2,50 timmar stakning för min del. Jag lade in lite styrkeövningar i form av enarmsstakning och smirnof-stakning, samt tio stycken fartökningar. 

Nu ska jag vässa mina stavspetsar och sedan äta!
https://adamsteen.se/

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here