Ett slitsamt race – men bra träning

Regn och plusgrader var väderprognosen, som tur var så sprack det upp och blev sol lagom tills vi skulle tävla. Kul att i alla fall vädret kunde vara fint, bra och soligt när undertecknad var i princip tvärtemot. 

Jag och JassenystillUSA2015 var kanske inte snabbast idag, men vi är i alla fall snälla. Eller nåt. 
Frustat mig igenom 20 kilometer träningsrace (10 klassiskt + 10 skate) nu på förmiddagen. Kändes okej på uppvärmningen, men så fort racet startade så blev jag stum som tusan i musklerna och fick inte upp någon puls. Men efter denna vecka så släpper jag upp på träningen och då är förhoppningen att åka lite fortare, det borde gå, speciellt då jag vet att det går att få en bättre känsla och bättre flyt i åkningen än detta och då brukar det oftast gå fortare. 
Den klassiska delen idag var ändå helt okej, men på skaten så stod jag ju som ett bojsänke både uppför och på platten. Jimmie som vann körde stakning på den klassiska delen, det tror jag var en fördel idag, då vi övriga som åkte med fäste fick lov att springa helt upprätta bredvid spåret för att få fast skidorna och då tar det inte speciellt bra uppför. Det här med fäste känns som något man snart bara kan använda på lugna klassiska distanspass, eller? 
Siffrorna från racet blev följande:
59,21 minuter
19,17 kilometer (röd-blå-röd-blå 2,5 km-slinga x 2)
175 snittpuls
191 maxpuls (i spurten då jag hade fullt upp med att hålla en galet spurtande Adam Larsson bakom)
19,69 snittfart (tungfört)
51,80 maxfart
560 höjdmeter

Avslutningsvis så vill jag tipsa om hotellkivik.se som är en sida där du kan hitta hotell i staden Kivik som ligger i det mysiga Simrishamn i Skåne län. Här bor det bara 1 000 invånare, men det är väl värt ett besök. Kivik är mest känd för sin årliga och välbesökta marknad i juli varje år. 
https://adamsteen.se/
Previous articleElljusscupen
Next article1,30 timmar stakning i Hemus

Related Articles

Jobbigt på löpband + Alfons cykelträning

Tjena! Missa inte veckans vlogg som sedan igår kväll är ute för medlemmar. Nu har jag gjort färdigt träningen inför morgondagens vilodag. Jag började med löpbands-intervaller uppför...

Lagom löptur i regnet, med Alfons på cykel

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar! In och stöd mig genom att bli medlem (29 kronor per månad), eller vänta till tisdag...

Två korta intervallpass

Tjena! En aning trött idag, sedan gårdagens tämligen massiva cykelpass. Men jag ville ändå prova att köra lite halvhårt idag och inte så länge/långt. Jag började...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here