Fem timmar cykel – 157 km – (i princip) bara Motvind!

Det blev ju ett bra pass det där! Planen för dagens pass var att köra vändan: Falun – Valsan – Insjön – Leksand – Siljansnäs – Sollerön – Mora. Hade kollat upp turen innan och trodde att det skulle ta runt fyra timmar. Men när jag rullar ut ur Sollerön med cirka tre timmar på klockan och fortfarande var pigg så var det ju bara att bestämma sig för att skarva på turen runt Orsasjön, alltså: via Bonäs – Våmhus – Orsa.
Kände mig pigg ända tills cirka fem kilometer innan Orsa, så jag stannade där och köpte en Red Bull. Då orkade jag hålla fart och intensitet uppe. Det enda tråkiga med dagens pass var att det i princip var motvind under hela turen, oavsett åt vilken riktning jag körde, helt sjukt. Fick det bekräftat genom att kolla på flaggorna jag passerade. I motvind så kan man hålla sig för skratt. I övrigt så gick det bra, trots tre korta regnskurar mellan Siljansnäs och Sollerön.
Totalt blev det exakt fem timmar, snittpulsen blev 130, maxpulsen 160 och snittfarten endast 31,4 km/h. Hade ben för snabbare fart än så, men det är rätt svårt då vinden ”pissar” en i ansiktet.
Här passerar jag Insjön, efter drygt en timme.

Nästan varit in i Leksand, på väg emot Siljansnäs.

Det här tycker jag är mäktigt, vatten på båda sidor om vägen, strax innan Siljansnäs.

Mora Kommun, efter 77 kilometer och 2,30 timmar.

Äntrar Sollerön.

Skarven runt Orsasjön, här i Bonäs.

Fingret för kameran är ju en gammal välbeprövad metod, här i trakterna kring Våmhus.

Nöjding med en full hand att skriva in i boken!

https://adamsteen.se/

Related Articles

En rad olika stakintervaller

Tjena! Hoppas ni inte missat den senaste vloggen?! Igår var det en skön och välbehövlig vilodag. Jag och Alfons åkte till sommarstugan. På vägen hämtade jag...

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here