Första rullskidpasset!

Hej. 
Nu tror ni väl att jag slagit i huvudet, men jag gick och såg fram emot passet under hela dagen. Trots gråtrist väder och en del regn. Är ju som tidigare nämnt mer motiverad än på länge till att träna, men jag har ju också fixat längre stavar även till rullskidor nu (150 cm förut, nu 155 cm), så jag var sugen att testa hur det kändes. Precis som på längdskidor så upplevde jag en bättre känsla och ett bättre driv. Så nu är jag 99,9% säker på att jag inte kommer gå tillbaka till kortare stavar något mer. 
Idag hade jag fint sällskap på turen i form av OS-satsande Johan ”Joersa” Eriksson och Robert Eriksson. Alltid fint att ha någon att prata med. Mycket av diskussionerna under passet handlade om hur vi skulle få bukt på den globala uppvärmningen och om verkligen rätt låt vann Eurovision song contest 2016. 
Rutten vi åkte var den gamla hederliga ”Aspebodavändan”, alltså: Britsarvet – Ingarvet – cykelbanan längs väg 293 – Aspeboda – Olsbacka – Källviken – Galgberget – Britsarvet. Det var dock en väsentlig skillnad mot en vanlig gammal och trött ”Aspeboding”, vi dunkade nämligen till med backen upp till Falukrossen. Backen går upp vänster, strax efter att man lämnat Olsbacka, riktning mot Norsbo. Jag sitter inte inne på några exakta siffror nu (läs; orkar inte kolla upp det), men backen är cirka två kilometer lång och har nästan 100 höjdmeter, en fin backe med andra ord. Enda minuset är att det är rätt så dålig asfalt i mitten på backen. Nu har jag bestämt för mig själv att jag ska försöka åka upp här varje gång jag passerar här på rullskidor! 
Kände mig oförskämt pigg i musklerna och kroppen idag. Blev faktiskt aldrig riktigt trött någonstans. Det var faktiskt väldigt överraskande. Jag behöver väl inte nämna att jag enbart stakade va? Nej, tänkte väl det. Siffrorna från rutten följer nedan, det var dessvärre inga ”sydlännings-hastigheter” idag heller, men vi tränar ju för att åka fort på vintern:
2,25,01 timmar
35,67 kilometer
137 snittpuls
164 maxpuls
355 höjdmeter
Det var den dagen det. Nu ska jag åka till Borlänge tänkte jag. Skönt att hänga där faktiskt, även rätt praktiskt, snart så ska vi byta

https://adamsteen.se/

Related Articles

40 ÅR + NY CYKEL på ingång!

Idag den 28:e maj när denna vlogg släpps för alla så fyller jag 40 år, fy fan! Skicka ett litet swish-stöd som plåster på...

En ”snabb” + en långsam – imorgon är det över

Hej! Nu är det bara timmar kvar tills livet känns över. 40 år. Jag vill inte vara så gammal. Fy fan. Vad har jag lyckats uträtta...

Löpintervaller i stormen

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar på min kanal. Har du inte råd med 29 kronor per månad så får du vänta...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here