Fyra på Sälenracet

Vi chockstartade sälenlägret med ett sedvanligt race. Start nere i Sälens by, gamla vägen upp, vänster i första rondellen, förbi sälfjällstorget, ut på stora vägen igen, vid högfjällshotellet svänger man in vänster och kör en asfalterad slinga ytterligare cirka två kilometer upp på fjället. Totalt drygt 10 kilometer.

Jag som inte har kört något enda diagonalsteg i år på rullskidorna bestämde mig direkt för att ta det lugnt och försöka hänga med så länge som möjligt. Kroppen kändes bra hela tiden. Jag hängde med täten fram till cirka en kilometer innan mål när Oscar Svensson ökar farten, åker då in i mål tillsammans med Niclas Persson, högst tio sekunder ifrån vinst. Medelpuls under racet: 183 och maxpuls: 196.

Resultat:

1: Oscar Svensson 39,34
2: Jesper Nyström 39,41
3: Niklas Persson 39,44
4: Adam Steen 39,44
5: Kalle Gräfnings 40,15

Min snabbaste tid förut som jag vet är från 2009 på 39,18. Men då var vindarna mer gynnsamma (motvind satan idag), och jag var bra mycket mer tränad. Dock så har jag nog fått en del gratisträning från planten.

Nu är det lunch och sedan kör vi löpning distans i eftermiddag.

Bilder från starten.

https://adamsteen.se/

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here