Grönklittsjakten dag 1

Första skatetävlingen för egen del sen Morapinglan den 27:e december 2009  är nu avklarad. Det gick och det kändes ungefär som vanligt på skate:
Starten gick, kändes bra och jag tyckte jag höll en bra fart, i cirka tre minuter. Blir ganska rejält stum efter cirka tre kilometer, Per Jonsson kommer ikapp mig här (han startade 30 sekunder bakom). Jag har inte en chans att hänga på honom. Sliter mig runt och håller ett hyfsat jämt tempo med Anders Palmér, sista varvet lyckas jag till och med dra ifrån cirka 30 sekunder på honom. 
Det var ett slitigt före idag, jag tycker inte att varken form eller skidor är dåliga. Det är något annat som inte riktigt stämmer för min del på skate och framförallt i detta lösa före. Troligen spänner jag mig till den grad att jag blir stum, antingen på grund av dålig balans eller det mest troliga helt enkelt ovana att tävla på skate. Det var ju trots allt över tre månader sedan senaste skatetävlingen. Långlopp klassiskt och skate traditionellt är ju faktiskt två olika sporter. Till nästa år så ska jag försöka bli en bättre skateåkare!
Resultatlista för Grönklittsjakten 2010 dag 1 hittar ni här.
Imorgon ska tävlingsarrangörerna låta seniorerna starta först, alltså klockan 10.00. Det är då jaktstart och Jens Eriksson går ut först. Då jag blev så långt efter idag så räcker det om jag kommer till Grönklitt vid 10.00, jag hinner både valla skidor och byta om innan det är dags för mig att starta, skämt åsido. Målet med morgondagen är att hålla min tredjeplats! 
https://adamsteen.se/
Previous articleTrea – ljusår efter!
Next articleMot Orsa

Related Articles

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

Tredje stakintervallpasset för veckan

Tjena! Idag var det perfekta förhållanden om man ville ha tungt motstånd. 12-13 minusgrader, nysnö och snö från snökanonerna. Det sprutades för fullt där uppe...

En 60:a skate

Tjenare! Rysskylan fortsätter med full kraft här, likaså snöandet. Men timmarna måste ju in ändock. Idag fick jag till min stora glädje inviga Igeltjärnsvägen för första...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here