Grönklittsjakten dag 2

Godkväll kära bloggläsare.
Säsongens sista skidtävling är nu avgjord. Det blev tyvärr ingen höjdartävling, men väl bra träning! 
Som jag skrev igår så startade seniorerna först idag, klockan 10.00 gav sig Jens Eriksson ut i tävlingsspåren. När vi kom till tävlingsplatsen runt 08,30 så var spåren rejält ihopfrusna och stenhårda. vi antog att de skulle bli blöta rätt så fort då det var strålande sol, vi vallade därefter också. Mycket riktigt blev det blött, dock inte jätteblött på banans bortre delar. 
Då min start gick, 3,47 efter Jens så tyckte jag att mitt tempo var bra, samt att kroppen kändes helt okej. Det höll sig till andra stigningen, ungefär där jag igår blev tokstum på skaten. Idag var det dock inte kroppen som sa ifrån utan jag hade verkligen noll fäste, (troligen för tunn fästvalla på för hårda skidor). Jag sladdade mig runt resterande del av tävlingen i princip bara stakning. Fästet var så dåligt att jag inte ens kunde saxa mig uppför backarna och bakom mig närmade sig en hungrig Anders Palmér med stormsteg. Jag lyckades hålla undan för honom fram till sista kilometern, där han blåste om mig som om vi skulle ha mötts. Hade inget att svara med och segade mig i mål på en fjärdeplats. Resultat hittar ni här
Jag är väl inte alltför besviken på placeringen, mest på tidsdifferensen. Men det är bara att bita ihop och komma igen. Nu ser jag fram emot spontanträning fram till maj då jag kommer att börja min uppbyggnadsträning!
Till sist:  Leksands IF, fy tusan vad tråkigt att ni återigen missade att kvala in till elitserien… Nya tag även här!
https://adamsteen.se/
Previous articleLeker
Next articleVäckt i ottan

Related Articles

13,2 kilometer löpning

Imorgon kommer en ny vlogg, spänn fast er! Passa på att bli medlemmar på kanalen! Jag har sprungit idag, en timme och 13,2 kilometer, vilket...

12 hårda och 28 medelhårda

Aloha! Städade av veckans tredje intervallpass idag. Stakintervaller stod på programmet och Bergebo var arenan. Jag hade som vanligt programmerat pulsklockan, så att jag bara behöver...

Tre timmar skate blev fyra

Tjena! Planen idag var tre timmar skate, men såklart blev det fyra. Jag blev glatt överraskad när psykslingan på Lugnet var utökad till dryga tre kilometer....

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here