Intersportloppet och gårdagens trevliga middag.

Goddag.

Känner mig skönt mörbultad i kroppen sen gårdagens tävling.

Stod rätt långt bak i starten och fick kämpa mig uppåt i fältet. Första fem kilometrarna är platta och vi var en stor klunga. Men sedan börjar det gå lite mer uppför mot vägövergången vid Vasslan, då blev klungan genast mindre.

Sedan upp emot Oxberg blev det bitvis lite hårdare körning av bland annat Lars Suther. Jag hade inga större problem att följa. Fästet på skidorna var kanon och kroppen kändes väldigt pigg.

Jag åkte och pratade till höger och vänster med åkarna i klungan, alltid lika roligt. Jag glömmer liksom att jag åker skidor för ett tag, och det kan ju vara skönt.

Det var fortsatt lugn åkning fram till strax innan Hökberg där klungan började röra på sig igen, hamnade bakom några som släppte så jag var några sekunder efter täten på toppen i Hökberg.

På det långa platta partiet efter så kommer jag dock ikapp klungan och förbi Läde så är jag under en kort stund helt plötsligt i spets!

Med cirka 12 kilometer kvar i Krångåsen så började det gå riktigt fort och jag hänger på snöret, tappar lite. Kommer ikapp klungan igen vid Eldris, släpper, kommer ikapp och släpper täten för sista gången med cirka fem kilometer kvar.

Ligger här på 15-16:e plats och är rätt rökt i armarna. Får dock en fin rygg av Erik Wickström (som gör ett riktigt bra lopp med det dåliga glidet han hade), vi kommer ikapp Simon Andersson strax innan Hemus. Simon och jag hjälps åt att dra hårt då jag fått tillbaka lite krafter, Wickström släpper.

Med två kilometer kvar så kommer vi ikapp Henrik Alm och Per-Olov Svahn, med en kilometer kvar kommer vi ikapp Oscar Bergström och Kalle Gräfnings. Jag hade en bra spurt och lyckades köra ifrån alla nyss nämnda. Närmast bakom var den snabba ”junioren” Simon!

Riktig nöjd med loppet. Skönt att kroppen svarade så bra som den gjorde! Och fint att få tävla på Vasalopps-spåret. Är det någon som har bilder från tävlingen så får du gärna höra av dig.

Igår kväll så var vi på middag på restaurang Strand här i Mora:

Joakim Engström och hans tjej Sara.

Den alltid så rolige och väldigt kunniga Erik Wickström!

X. Och så jag. Men jag fastnar inte på kort.
https://adamsteen.se/
Previous articleResultat InterSportloppet
Next articleUna hora loepning

Related Articles

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

90 minuter

Tjena! Tack och lov var det snabbare före i spåren idag. Gårdagen var inte rolig. Tyvärr har ju folket som sköter plogning med mera misslyckats...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here