Intervallpass-tips

En sak till. Jag funderar på mina 3×20 min intervaller idag. Som min ledare i löpklubben Sågmyra snarare tycker är snabbdistans än just intervaller.
Vad tycker ni? Och vilka är era favoritintervallpass (med favorit menar jag de pass ni tycker ger mest, dels under uppbyggnad, men också under tävlingsperioden)?
https://adamsteen.se/
Previous articleHeltrötting
Next articleHemfärdspepp

Related Articles

Måndagslunk i 4,03-tempo, vurpa och 34h på 9 dagar

Tjena! Medlemmar kan redan nu se den senaste vloggen, bli det du också, eller vänta tills imorgon klockan 16:30! Nu har jag gjort det sista träningspasset...

Sista skidpasset?!

Åh helvete vilken vecka det varit, men nu ser jag ljuset! Dagens träning började med TRX-styrka. Sedan gav jag mig av till Bergebo för att...

En fyratimmars – ja tack

Tjena! Missa inte min senaste livestream på Youtube! Ännu ett sent pass avklarat, men det är ju ett pass det också. Jag körde klassiskt på mina skins...

6 COMMENTS

 1. Hmmm som gammal längdhoppare är väl inte intervaller mitt specialområde. Körde väl som mest 90-30 intervall tror jag. Nu för tiden när man vill bli lite mer långloppsuthållig så blir intervallerna inte mer än 4 min långa, verkar inte som att min kropp vill längre än så, än….

  Annan fråga: Är det värt med såna där rullskidspjäxor? Kan ju bli lite varmt i vanliga pjäx under rullskidssäsongen, eller?..

 2. Okej okej, ja men det kommer bli bättre ju mer du kör!

  På tal om pjäxorna så är det vad jag vet bara Alpina som har speciella rullskidspjäxor. Jag har samma som på vintern. Jag frågade några som använder dessa pjäxor och de fungerar bra tydligen. Frågan är om det kanske inte är lite overkill. Kör med tunna och korta träningsstrumpor, fast det kanske du redan gör?

 3. När det kommer till löpintervaller gillar jag 4×4 eller 5×4 min på löpband bäst. 2-3 min vila, ett par procents lutning och ett tempo som man precis klarar att genomföra alla intervaller på.

  Man tvingas pressa sig och hålla samma tempo hela intervallen vilket jag tycker är svårt utanför löpbandet. Har ett par steg kvar till din nivå så har svårt att palla mer än 20 minuters effektiv intervalltid om jag strävar att ligga över 90% av maxpuls.

 4. Okej, jag förstår hur du menar med löpbandet, tycker själv det är bra att köra rullskidor på band, som du säger så håller man samma tempo (förhoppningsvis så slipper man sänka det). Men då jag kör såpass långa intervaller som idag så ligger jag på under mjölksyratröskeln.

  Snittpulsen idag var mellan 86-88% av max, vilket förhoppningsvis är under mjölksyra, (tröskeln ligger vanligtvis mellan 90-93% av mex, beroende på hur bra tränad man är, dagsform, osv).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here