Låna pengar utan ränta – hur funkar det egentligen?

 
 

 

Det har pratats mycket om lån utan ränta på sistone och många undrar om detta faktiskt existerar. Går det verkligen att låna pengar helt gratis? Nja, kanske inte helt gratis men är man på jakt efter ett riktigt billigt lån så finns det en del att bita i på den svenska lånemarknaden. 
Skillnaden mellan ett gratis lån och ett lån utan ränta
Förklaringen är enkel.
Ett lån utan ränta är ett lån där du inte betalar någon ränta alls på ditt lån, men det kan fortfarande förekomma andra kostnader i form av administrationsavgifter, aviavgifter, förseningsavgifter etc.
Ett gratis lån är helt gratis, dvs. det kostar inte ett öre mer än summan du lånat. Gratis lån är i princip omöjligt att få, såvida du inte lånar pengar av släkt eller vänner. Ett lån utan ränta är däremot inte fy skam om du kan hitta en seriös långivare som inte bakar in dolda avgifter i ditt lånekontrakt. 
Var du kan hitta lån utan ränta
Att låna pengar utan ränta går snabbt om du vet var du ska leta någonstans.
Och det gäller att ha tålamod.
Oftast dyker det upp ett och annat erbjudande i samband med större kampanjer som t.ex Black Friday eller Cyber Monday. Lån utan ränta har nämligen blivit kreditbolagens favoritstrategi för att locka till sig nya kunder.
Tanken är att du som kund ska ha möjligheten att testa bolagets lånetjänster helt kostnadsfritt och förhoppningsvis bli så pass nöjd att du väljer att låna på nytt, fast den här gången med ränta. Det är uteslutande smålån i form av snabblån, mikrolån, SMS lån eller blancolån som ger dig möjligheten till räntefri kredit.
Hur du kan låna pengar utan ränta
Att låna pengar utan ränta går till på samma sätt som när du skickar in en vanlig låneansökan online. Du fyller i ett enkelt formulär och sen har du oftast svar inom bara några minuter.
Däremot kan villkoren för ett räntefritt lån skilja sig rejält från ett vanligt privatlån.
Först och främst är maxbeloppet för ett lån utan ränta sällan högre än 5000 – 6000 kr. Återbetalningstiden är också betydligt kortare, minst 7 dagar, max 30. Tidigare har det gått att låna räntefritt under 60 – 90 dagar, men i samband med de nya räntelagarna sattes ett nytt räntetak och skärpta amorteringskrav med kortare återbetalningstid för kostnadsfria snabblån.
Den största fallgropen lurar dock om du inte hinner betala tillbaka ditt lån i tid. Räntefria lån må vara kostnadsfria men bara tills du missar fakturans förfallodag. Om detta sker så läggs automatiskt ränta på lånet (både årsränta och effektiv ränta) plus skyhöga aviavgifter, administrationsavgifter och straffavgifter som kan vara svåra att bli av med om du inte räknat med eventuella extrakostnader.
Jämför olika lån utan ränta
Här kan man säga med handen på hjärtat att det faktiskt går att jämföra massor av räntefria snabblån utan att behöva investera varken tid eller pengar. Det enda du behöver är en bra plattform och ett smidigt verktyg, som en jämförelsetjänst. På så sätt sparar du både tid och pengar i din låneprocess. 
 

 

 
https://adamsteen.se/

Related Articles

800 TIMMAR i år igen – ”HAN HAR DET!”

  Efter en rejäl massa slit kunde jag så till sista kamma in 800 träningstimmar för andra året i rad! Fy fan! Följ med på de...

Krånglande live igår, men till sist så kom vi igång!

Hej! Ja, igår avslutades mitt träningsår som bekant. 800 timmar och 15 minuter! Jag skulle ha en livesändning på min Youtube-kanal igår vid 21:00, men det...

Klar med träningsåret 2023/2024!

Tjena! Ses vi på livesändningen ikväll klockan 21:00? Bra! 800 timmar och 10 minuter föregående träningsår - 800 timmar och 15 minuter detta  träningsår. Ett träningsår...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here