Långpass och intervaller, med Kalle.G och Jimmie.J

Post långloppspass-klädpåtagning i Hosjö
Hej alla söndagsångestmänniskor, ska vi spä på den än mer?!
Min förmiddag ägnade jag stakandes på Elpex-treor, tillsammans med Jimmie ”Bossel” Johnsson och Kalle Gräfnings. Vi körde ett så kallat ”Vasapass”, eller ”långloppspass” som jag vill kalla det. Vilket innebär ett längre pass, där man på slutet lägger in intervaller. Det finns ju inget facit på hur ett sådant här pass ska gå till, vi har inte kört ett likadant hittills, utan vi varierar med olika sträckningar, intervaller och intensiteter. 
Idag blev det fyra timmar på följande rutt:
Det går tyngre nu när den kalla hösten är här, hjulen rullar något långsammare och asfalten är hårdare, vilket gör det svårare för stavspetsarna att få fäste. Men det är ju bara att gilla läget. 
När vi var i Svärdsjö efter cirka två timmar åkta så stannade vi till, klädde av oss lite överdragskläder, jag tog en energibar och en gel, för att orka hålla bra fokus och fart. Därefter dunkade vi igång med intervallerna. Kände mig riktigt seg och trött i början av passet, var rädd att jag skulle flyga av rullen direkt från dessa starka killar, men så fort intervallerna började så kändes det mycket bättre och ingen blev av med någon idag, nöjd!  
Såhär körde vi:
10 min – 4,07 km, 168 snittpuls, 177 maxpuls, 25 höjdmeter, 24,42 km/h snittfart

8 min – 3,33 km, 174 snittpuls, 181 maxpuls, 30 höjdmeter, 24,95 km/h snittfart

6 min – 2,23 km, 177 snittpuls, 183 maxpuls, 15 höjdmeter, 22,33 km/h snittfart 

4 min – 1,48 km, 176 snittpuls, 184 maxpuls, 15 höjdmeter, 22,08 km/h snittfart 

10 min – 4,06 km, 176 snittpuls, 182 maxpuls, 25 höjdmeter, 24,30 km/h snittfart 

8 min – 3,05 km, 178 snittpuls, 185 maxpuls, 20 höjdmeter, 22,90 km/h snittfart
6 min – 2,30 km, 176 snittpuls, 185 maxpuls, 15 höjdmeter, 22,97 km/h snittfart

4 min – 1,53 km, 177 snittpuls, 187 maxpuls, 10 höjdmeter, 23,08 km/h snittfart
Vilan mellan alla intervaller blev två minuter långsam åkning. Kändes faktiskt bra idag, tyckte både kropp och teknik bländade till stundtals, skönt det efter en ganska dålig känsla i veckan. Hade dock fortsatt rejäl träningsvärk i mage och triceps sedan mina TRX-övningar i onsdags, på slutet av passet hade jag till och med kramp i triceps. Men det bästa av allt är att min förut krånglande ländrygg i det närmsta är helt bra och det kan jag nog tacka TRX-banden för!!
Totalt hann jag med 68,37 kilometer och 455 höjdmeter.
Tack för idag!

https://adamsteen.se/
Previous articleClown
Next articleTillbaka i ekorrhjulet

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here