Livet, gårdagens aktieköp och träning

Grabbarna hela dagen. Såhär trött var Alfons igår innan vi begav oss ut på löpningen, så en sovning i vagnen var ganska välbehövlig för honom. Han har varit lite smågrinig, ätit dåligt och varit lite snorig de senaste dagarna. Så han har säkert fått en släng av en förkylning han också. Inatt så hade jag äran att sova i samma rum som honom och han gnydde & gnällde fram till klockan 02,30 ungefär. Blev sisådär med sömn för mig.. Men men, så kan det bara ibland. 
Har tagit mig till jobbet nu på morgonen för veckans första och enda arbetsdag. Skönt med kortvecka ändå. Enda nackdelen med dessa kortveckor är de röda dagarna när börsen är stängd. Tråkigt satan. Det allra bästa är att vara ledig på vanliga vardagar tycker jag, dels är börsen öppen och dessutom är det lite mindre folk i rörelse på affärer osv. 
_____
Igår så trillade det in lite pengar från skatteåterbäringen. Jag betade av mitt värdepapperslån, men kunde inte hålla mig från att handla några aktier, det blev följande inköp:
– 4 st Latour
– 5 st XACT högutdelande
– 2 st Kinnevik (jag kommer behålla mina aktier i bolaget, trots avyttringen av Millicom)
– 3 st Castellum 
– 4 st Swedbank
– 1 st Investor
– 3 st Industrivärden
– 8 st Nordea (har dessa i KF-konto då dom nu är verksamma i Finland)
Det var de första köpen på länge, kändes skönt att få öka lite i mina innehav. Jag försöker hålla alla köp så nära 600 kronor som möjligt, för att hålla mig på 1 krona i courtage. Tanken är att jag ska ha en stor portion av investmentbolag i portföljen, det för att få en stor riskspridning och ändå få in en hyfsad utdelning som förhoppningsvis växer med åren. Bankaktierna tror jag ändå kommer vara fina ”kupongklippare” framöver och dessutom tror jag att dom står högre inom något år.
Börsen är ju lite skakig nu och jag låter det vara så. Jag tänker: ”Time in the market” istället för det svårare: ”Timing the market”. Portföljen är i dagsläget upp 13,43% för detta året. 
_____
Efter dagens jobb så är planen att träna igen. För att få ihop livspusslet för oss alla så är tanken att jag först ska springa med Alfons i barnvagnen tillsammans med Amanda. Därefter så blir det en kort tur på rullskidorna. Tänker mest nu att det är bra att komma igång och få in lite volym i träningen igen. Kanske kan det vara aktuellt med intervaller imorgon. Vi får se. Blir ju direkt orolig att jag tappat så mycket efter de tre sjukdagarna och utan intervallpass. Men det är nog ingen fara, jag har ju lite träning i bagaget så att säga. 
https://adamsteen.se/

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here