LÖPINTERVALLAT!

Men nu ni, så har jag kört löpintervaller. Senast jag körde var väl ungefär samtidigt som Sundsvall brann för tredje gången. Ska ju springa Engelbrektsstafetten För Sågmyra SK på lördag, så det var ju lite i grevens tid att köra ett fartpass. Kommer väl säkerligen ha träningsvärk i benen då, men kände mig tvungen att köra ett hårt pass för att väcka kroppen. 
Jag lade upp passet som följer:
  • 20 min uppvärmning. Jogg, tänjning, fartökningar och löpskolning.
  • 2×300 (45,1″ + 43,2″) + 2×200 (27,7″ + 30,2″) meter på bana. Tiderna är en bit ifrån mina personliga rekord, men ändå inte skamliga i alla fall. Detta block var till för att springa i nästan maxfart för att tänja ut löpsteget och för att få anaerobt arbete (mjölksyra).

 

  • 1×20 minuter intervall. I en fart mellan AII och tröskeln i kuperad terräng. Detta för att få upp löpvanan, flåset och att bli lite starkare löpmässigt.
  • 4 + 3 minuter intervall. Strax över tävlingsfart på fem kilometer. På slätt underlag och lätt terräng (sluttande utför). Detta för att få upp farten på lite längre intervaller och även här tänja ut steget och ”hitta känslan”. 
  • 20 minuter nedvarvning. Jogg. 
Tyckte att löpningen kändes skaplig. Var lite trött i benen sedan cyklingen i förrgår. Men jag bet ihop och genomförde ett rätt bra pass faktiskt!
På nedvarvningen skådade jag detta:
En backhoppare. Snacka om steekig sport. Åka skidor i gassande sol och slippa snö. Kan det bli bättre?!
Passdata:

1,30,16 timmar
155 medelpuls
192 maxpuls
200 höjdmeter
1312 kilokalorier
https://adamsteen.se/
Previous articleLunch
Next articleMen man är väl mäktig!

Related Articles

Nu är det FÄRDIGJOBBAT!

Ja, hörni. Nu jävlar är det färdigjobbat! Men inte fan hjälper det när vädret ständigt sätter käppar i hjulen för min bränna och mitt...

Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Tjena! Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30. För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om...

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

2 COMMENTS

  1. Det är nog så?! Räcker väl med att jag säger att jag börjat så ringer förbundet och undrar vad jag har för storlek på kläderna. 8XL får jag då, i backhopparkropp mått mätta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here